ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

NANOTEXNOLOGY 2012: Μια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη

nanotexnology-2012-μια-ευκαιρία-για-τη-θεσσαλονίκη-252555
Αυξημένη κατά 20% σε ότι αφορά τα συνέδρια και 50% σε ότι αφορά το Θερινό Σχολείο είναι η συμμετοχή των ερευνητών, φοιτητών και συνέδρων από όλο τον κόσμο που λαμβάνουν μέρος στη φετινή διοργάνωση NANOTEXNOLOGY 2012, η οποία ξεκινά στις 30 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος οι συμμετοχές, περισσότερες από πέρυσι, θα ανέρχονται στις 700 και μάλιστα από 53 χώρες του κόσμου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν έχει επηρεάσει το επιστημονικό πολυγεγονός, τόνισε χθες, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσε σε φορείς και δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου καθηγητής του ΑΠΘ κ. Στέργιος Λογοθετίδης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η συνολική οικονομική κίνηση των 700 συνέδρων στη Θεσσαλονίκη για μία εβδομάδα, όσο δηλαδή θα διαρκέσουν τα διεθνή επιστημονικά γεγονότα, αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη.

Στη φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν προκαθορισμένες συναντήσεις Β2Β που ευνοούν την ενημέρωση και δικτύωση των συμμετεχόντων και δίνουν ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Από πέρυσι η Διεθνής Έκθεση για τις Νανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις της HELEXPO ΔΕΘ. «Είναι μια λαμπρή ευκαιρία να έλθει κοντά η επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo AE, κ. Πάρις Μαυρίδης.

Η φετινή NANOTEXNOLOGY 2012, το μοναδικό αντίστοιχου βεληνεκούς και θεματολογίας επιστημονικό γεγονός σε όλη την Ευρώπη, υποστηρίζεται από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και άλλους ελληνικούς και ξένους οργανισμούς, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και το Δήμο Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει:

• τη 2η Διεθνή Έκθεση για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά "NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo" (2-6 Ιουλίου),

• το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά"ISFOE12" (2-5 Ιουλίου),

• το 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες "NN12" (3-6 Ιουλίου) και

• το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική "ISSON12" (30 Ιουνίου-7 Ιουλίου).

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

«Τα οργανικά ηλεκτρονικά αποτελούν μια τεράστια επενδυτική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη καθώς διαθέτουμε την τεχνογνωσία αξιοποίησής της. Μόνο στον τομέα αυτόν τη χρονιά που μας πέρασε δημιουργήθηκαν 1500 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι επιχειρήσεις Νανοτεχνολογίας σήμερα σε κάθε γωνιά του πλανήτη έχουν ξεπεράσει τις 70.000. Στην Ελλάδα έχουν ήδη τεθεί οι βάσεις για τις πρώτες 13 συνεργατικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούντα στα οργανικά ηλεκτρονικά» εξήγησε ο καθ. Σ. Λογοθετίδης και από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ζήτησε τη βοήθεια της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, ώστε να τεθούν οι βάσεις για στενότερη συνεργασία των φορέων προς την κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμβουλος του Δήμου επί των Προγραμμάτων και Συγχρηματοδοτούμενων Έργων, κ. Χρυσόστομος Καλογήρου πρότεινε τη σύσταση μιας πλατφόρμας με συγκεκριμένη στόχευση ώστε να προχωρήσει στην πράξη η δημιουργία κέντρου οργανικών ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες στο γεύμα εργασίας ήταν, επιπλέον, μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Nanotexnology 2012, ο κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ καθ. Σπύρος Παυλίδης, από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ο Διευθυντής του Τμήματος Τεκμηρίωσης-Μελετών κ. Χρήστος Γεωργίου, ο επίτιμος πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου για την ΝΑ Ευρώπη (BAC SEE) κ. Νίκος Ευθυμιάδης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) κ. Κυριάκος Λουφάκης, ο κ. Βασίλης Θωμαΐδης, μέλος του ΔΣ Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) κ. Κυριάκος Μαλλίνης και ο Γενικός Διευθυντής του κ. Σπύρος Ιγνατιάδης, η Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/ΤΚΜ κ. Άννα Μίχου, o Πρόεδρος του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) κ. Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου, ο Υποδιευθυντής Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας από τα Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ κ. Σπύρος Κιαρτζής, από τη Διεύθυνση Δικτύου Δέλτα Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ο κ. Δημήτριος Σιδηρόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Β. Ελλάδας της ATTICA BANK κ. Μιχάλης Γαρουφαλιάς και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Δικτύου Β. Ελλάδας κ. Μπάμπης Λιθοξόπουλος, από το Δίκτυο Τραπεζικής Επιχειρήσεων Β. Ελλάδος της Eurobank EFG η κ. Βασιλική Καραγιάννη, εκπρόσωποι της εταιρείας ARTION Conferences & Events που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Πολυγεγονότος και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Δρ. Αργύρης Λασκαράκης, μεταδιδακτορικός ερευνητής, τμήμα Φυσικής ΑΠΘ, υπεύθυνος του Organic Electronics Group, κ. Πάρις Μαυρίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo AE, καθ. Στέργιος Λογοθετίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής NANOTEXNOLOGY 2012 και κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

“Tα οργανικά ηλεκτρονικά αποτελούν μια τεράστια επενδυτική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, καθώς διαθέτουμε την τεχνογνωσία αξιοποίησής της“ τόνισε ο καθ. Στέργιος Λογοθετίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής NANOTEXNOLOGY 2012.

Στο γεύμα ενημέρωσης και συζήτησης φορέων και δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε ενόψει του Πολυγεγονότος Nanotexnology 2012, τονίστηκε ότι διανοίγεται μια λαμπρή ευκαιρία, για να έλθει κοντά η επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα.

Στο γεύμα εργασίας αναφέρθηκε ότι στη φετινή διοργάνωση της NANOTEXNOLOGY 2012 θα πραγματοποιηθούν προκαθορισμένες συναντήσεις Β2Β που ευνοούν την ενημέρωση και δικτύωση των συμμετεχόντων και δίνουν ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου