ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο δημιουργός του Linux δείχνει το δάχτυλο σε εταιρεία κολοσσό

ο-δημιουργός-του-linux-δείχνει-το-δάχτυλο-σ-260856

Του έχει αποδοθεί ο τίτλος του απόλυτου βασιλιά των απανταχού σπασίκλων κομπιουτεράδων. Το όνομά του είναι Λίνους Τόρβαλντς και σε αυτόν οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η δημιουργία του ανοικτού λογισμικού Linux.

Επίσης τα έχει πάρει με την κατασκευάστρια εταιρεία τεχνολογιών οπτικής υπολογιστικής NVIDIA, την οποία χαρακτήρισε πριν από μερικές ημέρες σε συνέδριο χάκερς στη Φινλανδία ως «τη χειρότερη εταιρεία» με την οποία έχει έρθει ποτέ αντιμέτωπη η κοινότητα ανάπτυξης ανοικτού λογισμικού.

Ο λόγος της επίθεσης του βασιλιά των geeks, Λινους Τόρβαλντς, υπήρξε το γεγονός ότι η κατασκευάστρια εταιρεία δεν κάνει όσα θα ’πρεπε ώστε το hardware να λειτουργεί εναρμονισμένα με το ανοικτό λογισμικό του. Και καθώς δήλωνε τα παραπάνω, στράφηκε προς την κάμερα που κατέγραφε το όλο συμβάν και έδειξε το μεσαίο δάκτυλο συνοδεύοντάς αυτή του τη χειρονομία με τις λέξεις «Fuck» και «NVIDIA», για να γνωρίσει αμέσως μετά την αποθέωση από το κοινό, το οποίο γελούσε και επιδοκίμαζε με χειροκροτήματα.

Παρ’ όλο που πίσω από το περίφημο λειτουργικό σύστημα βρίσκονται πλέον πολλά μεμονωμένα άτομα και επιχειρήσεις, και για πολλούς η γνώμη του Τόρβαλντς είναι ήσσοντος σημασίας, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι τον θεωρούν κάτι σαν «επίσημο εκπρόσωπο» της κοινότητας των χρηστών ανοικτού λογισμικού.

Μετά την άσεμνη χειρονομία του, ο ορμητικός Τόρβαλντς έλεγξε τον αυθορμητισμό του, λέγοντας πως η NVIDIA δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη που συμπεριφέρεται έτσι απέναντι στο Linux:

«Μη με παρεξηγήσετε. Δεν λέω ότι οι άλλες εταιρείες είναι τέλειες. Απλώς, δεν θεωρούν ότι το Linux είναι μία αρκετά μεγάλη αγορά… Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Έτσι, είναι η ζωή».

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου