ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To κινητό-κάμερα Nokia PureView 808 έρχεται στην Ελλάδα στα € 650

to-κινητό-κάμερα-nokia-pureview-808-έρχεται-στην-ελλάδα-261842

Στις 25 Ιουνίου καταφτάνει στην ελληνική αγορά το Nokia PureView 808 ανακοίνωσε η Nokia, το smartphone με το οποίο ο Φινλανδός κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στρέφει τα βλέμματα στο φακό, ελπίζοντας στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην αγορά των smartphone. Το Nokia PureView 808 φέρει ήδη βραβεία για τις φωτογραφικές του ικανότητες.

Το Nokia 808 PureView θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα 650-680 ευρώ.

Το Nokia PureView 808 φέρει αισθητήρες υψηλών επιδόσεων, φακούς που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για αυτό από την Carl Zeiss και λογισμικό για την υποστήριξη των φωτογραφικών λήψεων που αναπτύχθηκε από την Nokia.

Σύμφωνα με την Nokia, τo Nokia 808 PureView διαθέτει έναν μεγάλο αισθητήρα υψηλής ανάλυσης 41 megapixel, οπτικά υψηλής ποιότητας από την Carl Zeiss και ένα νέο αλγόριθμο υπερδειγματοληψίας των πίξελ (pixel oversampling).

Σε τυπικό επίπεδο ανάλυσης (2/3, 5 και 8 megapixels) τα παραπάνω μεταφράζονται σε zoom χωρίς την παραμικρή μείωση της ευκρίνειας, δεδομένου ότι σε κάθε πίξελ αντιστοιχούν επτά πίξελ πληροφορίας, τα οποία συνδυάζονται εκτοξεύοντας την οξύτητα των φωτογραφιών σε απίστευτα επίπεδα.

Σε μεγαλύτερες αναλύσεις (38 megapixel η μέγιστη), όλα αυτά σημαίνουν ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παίρνει μία φωτογραφία, να τη μεγεθύνει, να κόβει το κομμάτι που τον ενδιαφέρει ή να αλλάζει τις διαστάσεις της προκειμένου να αναδείξει πρωτοφανή επίπεδα λεπτομέρειας.

Με εκπληκτική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και δυνατότητα συμπίεσης του όγκου των φωτογραφικών αρχείων προκειμένου να διευκολύνεται η αποστολή μέσω email, MMS και κοινωνικών δικτύων, το Nokia 808 PureView δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να τραβά φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εκτός από τις κορυφαίες φωτογραφικές του δυνατότητες, το Nokia 808 PureView υποστηρίζει επίσης καταγραφή και αναπαραγωγή βίντεο HD 1080p, μη απωλεστικό zoom 4X και, για πρώτη φορά, τεχνολογία Nokia Rich Recording. Το Rich Recording επιτρέπει την ηχογράφηση σε ποιότητα επιπέδου CD, μέχρι πρότινος εφικτό μόνο με χρήση εξωτερικού μικροφώνου.

Tο Nokia 808 PureView υποστηρίζει επίσης την αποκλειστική τεχνολογία Dolby Headphone, η οποία μετατρέπει κάθε στερεοφωνικό ήχο σε μια μοναδική εμπειρία surround sound με οποιαδήποτε ακουστικά αλλά και τεχνολογία Dolby Digital Plus για αναπαραγωγή ήχου channel surround 5.1.

To Nokia PureView 808 ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2012. Στο φετινό συνέδριο της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress 2012 το PureView 808 κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης νέας φορητής συσκευής 2012 και αργότερα αυτόν της καλύτερης καινοτομίας στον τομέα του imaging από τον ειδικό Τύπο, TIPA.

Το PureView 808 βασίζεται στο Nokia Belle (Τι είναι το Nokia Belle;).

Διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr για το Nokia PureView 808

Nokia PureView 808 «καμερόφωνο» με αισθητήρα 41Mpixel

Το Nokia PureView 808 δεν είναι κυρίως τηλέφωνο, είναι, κυρίως, κάμερα: έχει οπτικά Carl Zeiss και αισθητήρα με εντυπωσιακό αριθμό pixel: 41Mpixel. H Nokia προτείνει να τα αξιοποιήσουμε για να πάρουμε εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες 5Mpixel και βίντεο Full HD. Επίσης, το Nokia PureView 808 τραβάει στο δευτερόλεπτο, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού και επιτρέπει το άμεσο μοίρασμα των φωτογραφιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου