ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

19χρονος hacker αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 25 ετών

19χρονος-hacker-αντιμετωπίζει-ποινή-φυλάκισ-265273

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εχθές από το δικαστήριο του Los Angeles, εναντίον του μέλους του διάσημου hacking group LulzSec, Ryan Cleary. Ο Cleary είναι 19 χρονών, Βρετανός πολίτης και κατηγορείται πως συντόνισε επιθέσεις που έγιναν πριν από έναν χρόνο σε διάφορα websites στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και των Fox και Sony.

Τον Απρίλιο του 2011, οι LulzSec παραβίασαν τους servers της Fox Entertainment και έκλεψαν πληροφορίες που είχαν σχέση με το γνωστό και στην Ελλάδα talent show The X Factor. Τον Μάιο του 2011, αλλοίωσαν το website του δικτύου τηλεοπτικών σταθμών μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα PBS και ανέβασαν ψευδείς ειδήσεις, ενώ ένα μήνα αργότερα, έκλεψαν και διέθεσαν πηγαίο κώδικα από το web site του δικτύου προγραμματιστών της Sony Computer Entertainment.

Επίσης, ο Cleary κατηγορείται πως συμμετείχε σε διάφορες επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service). Κάποιες από αυτές πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και συνελήφθη τον Ιούνιο του 2011.

O Cleary προφυλακίστηκε τον Μάρτιο και εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 25 ετών, ενώ υπάρχει πιθανότητα να ζητηθεί από το FBI και η έκδοσή του στις ΗΠΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου