ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε 4ετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο δημιουργός του ιού Bredolab

σε-4ετή-φυλάκιση-καταδικάστηκε-ο-δημιο-288083

Σε τέσσερα χρόνια κάθειρξη καταδίκασε αρμενικό δικαστήριο τον 27χρονο προγραμματιστή Georgy Avanesov. Ο Avanesov είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε και στη συνέχεια διέδωσε τον ιό Bredolab, ο οποίος μόλυνε περίπου 30 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Η σύλληψη του έγινε μετά από επιχείρηση των ολλανδικών αρχών οι οποίες είχαν καταφέρει προηγουμένως να θέσουν εκτός λειτουργίας ένα πολύ μεγάλο δίκτυο από μολυσμένους διακομιστές.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι μετά από την παύση λειτουργίας του δικτύου αυτού παρατηρήθηκε μείωση 12 στα επίπεδα του spam.

Ο Avanesov παραδέχτηκε ότι είχε σχεδιάσει τον συγκεκριμένο ιό και ότι τον είχε διαθέσει και σε τρίτους μέσω server στην Ολλανδία και τη Γαλλία. Παρόλα αυτά υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως τα άτομα αυτά θα το χρησιμοποιούσαν για την διενέργεια παράνομων πράξεων.

Σε κάθε περίπτωση το δίκτυο που δημιουργήθηκε με τη χρήση του Bredolab ήταν υπέυθυνο για τεράστιο αριθμό υποκλοπών τραπεζικών κωδικών αλλά και αποστολή spam. Επίσης κατά τις αρχές ο Avanesov ο οποίος είναι Ρώσος πολίτης αλλά έχει αρμενική καταγωγή αποκόμιζε 125.000 δολάρια μηνιαίως από τις δραστηριότητες αυτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου