ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Apple γίνεται «πράσινη»

η-apple-γίνεται-πράσινη-291962

Το βασικό κέντρο δεδομένων της Apple, στη Βόρεια Καρολίνα, θα αποκτήσει σύντομα, δύο εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας, επιτρέποντας στην εταιρεία να το τροφοδοτεί εξ ολοκλήρου με ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2013.

Τα δύο ηλιακά πάρκα θα καλύπτουν έκταση περίπου 1000 στρεμμάτων κοντά στο κέντρο δεδομένων του Μέιντεν και θα παράγουν 84 εκατομμύρια κιλοβατώρες το χρόνο. Θα χρησιμοποιούν ηλιακά κύτταρα υψηλής απόδοσης και ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης του ηλίου με το λογότυπο της SunPower.

Η ανακοίνωση γίνεται μόλις 10 ημέρες μετά από τη δέσμευση της Microsoft να επιτύχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως τον Ιούλιο, εισάγοντας μια εσωτερική αγορά ρύπων.

Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, το ηλιακό πάρκο και τα κύτταρα καυσίμου θα τροφοδοτούν το 60% της απαιτούμενης ενέργειας, έως το Φεβρουάριο του 2013, ενώ το υπόλοιπο 40% θα αντλείται από παρόχους ανανεώσιμης ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Apple και άλλοι μεγάλοι όμιλοι τεχνολογίας είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της Greenpeace με αιχμή τα «αδηφάγα» κέντρα δεδομένων τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου