ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι νέες τεχνολογίες και η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

οι-νέες-τεχνολογίες-και-η-παγκόσμια-ημ-306420

Η ΕΡΤ εντάσσει στην ροή της Ραδιοφωνίας, της Τηλεόρασης και των Νέων Μέσων της, απόψεις, θέσεις, προσδοκίες και επιφυλάξεις από συμπολίτες μας, δημιουργώντας ένα αποθετήριο απόψεων. Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του μεταπτυχιακού προγράμματος, Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες, «με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, στις 3 Μαΐου, η ΕΡΤ, το Εργαστήριο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του Ε.Μ.Π. και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα « Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» του Πανεπιστημίου DUK της Αυστρίας, συμπράττουν σε μια δέσμη απόψεων με θέμα:

«ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ: Απελευθέρωση ή Χειραγώγηση».

Πολίτες, φοιτητές, καθηγητές και δημοσιογράφοι, εκφέρουν άποψη, προβλέπουν απειλές, πιθανολογούν τις δυνατότητες, αισιοδοξούν ή προειδοποιούν για τους δρόμους που ανοίγονται στον νέο Κόσμο της δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας.

Η ψηφιακή εποχή, η εξέλιξη του διαδικτύου, η εμφάνιση νέων μορφών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η άνοδος των κοινωνικών δικτύων, έχει αναμφίβολα πυροδοτήσει συζητήσεις για τον ρόλο του δημοσιογράφου, του μπλόγκερ, την αξιοπιστία, την πολυφωνία και τις νέες προκλήσεις που αλλάζουν το ‘τοπίο’ και την καθημερινότητά μας.

Η ΕΡΤ εντάσσει στην ροή της Ραδιοφωνίας, της Τηλεόρασης και των Νέων Μέσων της, απόψεις, θέσεις, προσδοκίες και επιφυλάξεις από συμπολίτες μας, δημιουργώντας ένα διαρκές αποθετήριο απόψεων, με προστιθέμενη αξία στον χρόνο».

Αποθετήριο

– Web site: http://www.qjnt.gr/m3

– Twitter: https://twitter.com/#!/m3PressFreedom

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου