ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι δωρεάν εφαρμογές μειώνουν την αυτονομία της συσκευής σας;

οι-δωρεάν-εφαρμογές-μειώνουν-την-αυτο-327829

Oι δωρεάν εφαρμογές για τα smartphone να είναι μια ευχάριστη επιλογή που έχουμε όλοι μας, αλλά οφείλουμε να κάνουμε έναν συμβιβασμό έπειτα από την εγκατάσταση αυτών. Τι εννοούμε;

Είναι πολλοί οι χρήστες που απορούν γιατί στο σύγχρονο smartphones τους η μπαταρία αδειάζει πολύ γρήγορα και διαρκεί με το ζόρι μία μέρα, αλλά να σας πούμε ότι οφείλεται στο ότι διαρκώς περνάτε εφαρμογές που είναι δωρεάν και όχι τις ολοκληρωμένες εκδόσεις τους που διατίθενται επί πληρωμή. Αυτός είναι και ο συμβιβασμός που πρέπει να κάνετε, εφόσον αποφεύγετε να δίνεται κάποιο χρηματικό αντίτιμο για να δοκιμάσετε κάποια εφαρμογή.

Γιατί συμβαίνει αυτό με τις δωρεάν εφαρμογές; Διότι πολύ απλά, αποστέλλουν διαρκώς διαφημίσεις ή ενεργοποιούν υπηρεσίες για τον εντοπισμό προσωπικών δεδομένων και το ανέβασμα τους σε κάποιον εταιρικό server. Λέγεται επίσης, ότι μέχρι και το 75% της ενέργειας χρησιμοποιείται ειδικά για τον σκοπό διαφημίσεων και άλλων περαιτέρω λειτουργιών, ενώ μόλις το 20% της συνολικής ενέργειας χρησιμοποιείται για την καθαρή λειτουργία της εφαρμογής. Επομένως, μέσα σε 90 λεπτά μπορείτε πολύ εύκολα να αδειάσετε εντελώς την μπαταρία του τηλεφώνου σας.

Όλα αυτά προέρχονται από αποτελέσματα που προέκυψαν έπειτα από την ανάπτυξη ενός εξιδεικευμένου software, από τον Abhinav Pathak του Purdue University της Indiana, μαζί με την ομάδα του, οι οποίο και θέλησαν να αναλύσουν τη διαχείριση ενέργειας των εγκατεστημένων εφαρμογών σε ένα smartphone (με λειτουργικό WP 7 και Android).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου