ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αντιπαράθεση Google- Ε.Ε. για τη νέα πολιτική ιδιωτικότητας

αντιπαράθεση-google-ε-ε-για-τη-νέα-πολιτική-354896

Η Βίβιαν Ρέντινγκ, επίτροπος Δικαιοσύνης, δήλωσε στο BBC ότι οι αλλαγές στην πολιτική της Google παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οι αλλαγές στις οποίες προέβη η Google στην πολιτική ιδιωτικότητάς της είναι κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, δήλωσε η Βίβιαν Ρέντινγκ, επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο BBC.

Κατά την κ. Ρέντινγκ, οι αρχές ανακάλυψαν πως δεν έχουν εφαρμοστεί κανόνες διαφάνειας. Η αλλαγή στην πολιτική της Google, η οποία εφαρμόστηκε την Πέμπτη, σημαίνει ότι προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγονται από μία υπηρεσία της εταιρείας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άλλες πλατφόρμες, όπως το YouTube, το Gmail και το Blogger.

Η Google από πλευράς της ανακοίνωσε πως θεωρεί ότι η νέα πολιτική της είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Είμαστε σίγουροι ότι η νέα, απλή και διαφανής πολιτική ιδιωτικότητάς μας σέβεται όλους τους νόμους και αρχές της Ευρώπης περί προστασίας δεδομένων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως η νέα πολιτική θα της επιτρέπει να δίνει στους χρήστες καλύτερα αποτελέσματα αναζητήσεων, καθώς και καλύτερη «στοχευμένη διαφήμιση».

Η Google προχώρησε στις αλλαγές παρά τις προειδοποιήσεις της Ε.Ε. νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Πάνω από 60 πλαίσια κανόνων που υπήρχαν για τα ξεχωριστά sites της Google ενοποιήθηκαν σε μία κοινή πολιτική για όλες τις υπηρεσίες της.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Google- η πώληση διαφημίσεων που είναι «στοχευμένες» στον κάθε χρήστη, βάσει των επιλογών και προτιμήσεών του στο Ίντερνετ- βασίζεται στη συλλογή δεδομένων όσον αφορά το browsing των χρηστών της

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου