ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το 2022 τα πρώτα ιπτάμενα ταξί στον ουρανό της Βρετανίας [βίντεο]

το-2022-τα-πρώτα-ιπτάμενα-ταξί-στον-ουρανό-754287

Η Vertical Aerospace, μία μικρή εταιρία στο Μπρίστολ της Αγγλίας, σκοπεύει να δημιουργήσει υπηρεσία ιπτάμενων ταξί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και μέχρι το 2022.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της OVO Energy, Stephen Fitzpatrick και πρόσφατα πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική της πτήση.

Πρόκειται για ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), τα οποία πραγματοποίησαν και μία μη επανδρωμένη πτήση στο αεροδρόμιο Cotswold στο Gloucestershire της Αγγλίας τον Ιούνιο.

Η εταιρία σχεδιάζει να προσφέρει πτήσεις μεταξύ πόλεων με τα οχήματά της μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα αεροσκάφη θα «φιλοξενούν» δύο επιβάτες, ενώ θα υπάρχει και ένας πιλότος, ωστόσο ενδέχεται στο μέλλον να αυξηθούν στους τέσσερις επιβάτες.

Από τους 28 μηχανικούς και τεχνικούς εμπειρογνώμονες της Vertical Aerospace, κάποιοι προέρχονται από τη Formula 1.

«Έχουμε μάθει πολλά από τη Formula 1, τόσο από την άποψη της τεχνολογίας όσο και του ρυθμού ανάπτυξης. Τα ελαφριά υλικά, η αεροδυναμική και τα ηλεκτρικά συστήματα που αναπτύσσονται μέσω της F1 εφαρμόζονται εξίσου καλά στα αεροσκάφη, πολύ περισσότερο από ό, τι στις οδικές μεταφορές», δηλώνει σχετικά ο Fitzpatrick. «Εναποθέτοντας αυτές τις τεχνολογίες στα χέρια έμπειρων μηχανικών αεροδιαστημικής, μπορούμε να κατασκευάσουμε αεροσκάφη αιχμής για τον 21ο αιώνα», συμπληρώνει.

Η Vertical Aerospace είναι η τελευταία σε μια σειρά εταιρειών που συμμετέχουν στην «κούρσα» για τη δημιουργία μιας προσβάσιμης υπηρεσίας ιπτάμενων ταξί, μετά την Uber, την Kitty Hawk και τη Rolls Royce.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου