ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ευθεία επίθεση Mozilla κατά Facebook

ευθεία-επίθεση-mozilla-κατά-facebook-66059

Η Mozilla έκανε διαθέσιμη μια νέα επέκταση για τον browser Firefox, η οποία απομονώνει τη δραστηριότητα του χρήστη από το Facebook και δυσκολεύει τον εντοπισμό της κίνησης του χρήστη μέσω third-party cookies σε άλλα websites.

Η εταιρεία ανέφερε ότι το add-on βασίζεται σε τεχνολογία που αναπτύσσεται εδώ και μερικά χρόνια και η διάθεσή του επιταχύνθηκε εξαιτίας της κατάστασης με την παράνομη χρήση των δεδομένων των χρηστών από το Facebook.

Ο CEO της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζήτησε συγγνώμη για την “παραβίαση της εμπιστοσύνης” των χρηστών, όμως η Mozilla δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την αντίδραση του Ζούκερμπεργκ. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι σταματά τις διαφημίσεις της μέσω Facebook ως προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η Denelle Dixon, νομική σύμβουλος και επικεφαλής των επιχειρήσεων της Mozilla, αναγνώρισε τη δέσμευση του Ζούκερμπεργκ ως προς τον περιορισμό τρίτων στα δεδομένα του χρήστη, αλλά ανέφερε ότι οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις προστασίας της υπηρεσίας παραμένουν προβληματικές.

Όσον αφορά το Facebook Container, η Mozilla δήλωσε ότι το add-on δεν αποτελεί χτύπημα κατά του Facebook, αλλά είναι ένα εργαλείο που βοηθά τους χρήστες να διαχειριστούν καλύτερα την ιδιωτική ζωή και την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο.

“Τα δεδομένα που διέρρευσαν στο πρόσφατο περιστατικό με την Cambridge Analytica θα μπορούσαν να προστατεύονται με το Facebook Container”, έγραψε σε ανάρτησή του ο VP του Firefox, Nick Nguyen. “Πολύτιμα δεδομένα σε σχέση με τη συμπεριφορά σας συλλέγονται στο Διαδίκτυο. Η επιλογή για τον περιορισμό αυτών των δεδομένων από τον χρήστη είναι κάτι σημαντικό.”

Προσέθεσε: “Δεν είναι μόνο το Facebook που συλλέγει δεδομένα από τη δραστηριότητά σας. Στόχος μας δεν είναι να ξεχωρίσουμε έναν συγκεκριμένο οργανισμό, αλλά να ξεκινήσουμε με ένα σαφώς ορισμένο πρόβλημα και να δώσουμε τη λύση.”

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου