ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρόσθετα μέτρα από το FB για την ασφάλεια μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica

πρόσθετα-μέτρα-από-το-fb-για-την-ασφάλει-67495

To Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πάβει «επιπρόσθετα μέτρα» ώστε να προστατεύει αποτελεσματικότερα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στον απόηχο του σκανδάλου Cambridge Analytica (CA) που κλυδωνίζει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Επιπλέον των ανακοινώσεων που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ», ο ιδρυτής και CEO του Facebook, «θα λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα εντός των επόμενων εβδομάδων με στόχο να επιτρέψουμε στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο επί των προσωπικών τους δεδομένων» επισημαίνεται σε μπλογκ του Facebook, που μετρά περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες.

«Έχουμε καταλήξει στην εξής διαπίστωση: πρέπει να καταστήσουμε τις παραμέτρους εμπιστευτικότητας ευκολότερες στην κατανόηση, τον εντοπισμό και τη χρήση τους» υπογραμμίζεται στην ανάρτηση με τίτλο: «Νέα εργαλεία για να ελέγχετε τα δεδομένα σας πανεύκολα στο Facebook».

«Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία είχαν προβλεφθεί εδώ και κάποιον καιρό και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών απλά υπογραμμίζουν τη σημασία τους».

Το δίκτυο δίνει αρκετά παραδείγματα των προσεχών τροποποιήσεων, όπως «ένα ξεχωριστό μενού προκειμένου ο χρήστης να βρίσκει και να διαχειρίζεται το σύνολο των παραμέτρων εμπιστευτικότητας» και «απλά εργαλεία για να βρίσκετε, να κατεβάζετε και να διαγράφετε τα δεδομένα σας στο Facebook».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου