ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Μιλάνο απαγόρευσε τα selfie sticks

το-μιλάνο-απαγόρευσε-τα-selfie-sticks-389361

Να απαγορεύσουν τα selfie sticks αποφάσισαν οι τοπικές αρχές του Μιλάνο οι οποίες έλαβαν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς κυρίως των τουριστών.

Η απαγόρευση των selfie sticks, όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή και αφορά επίσης τα γυάλινα μπουκάλια και τις καντίνες. Η εφημερίδα Local υπογραμμίζει πως η εν λόγω απόφαση αποσκοπεί τόσο στη συμμόρφωση και την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών, όσο και στην καθαριότητα της πόλης.

Ο Ιndependent, μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι πεζοί απαγορεύεται να «κατέχουν, να μεταφέρουν, τόσο selfie stick, όσο και γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία και κουτιά» στην περιοχή μεταξύ Piazza Maggio, στη λεωφόρο Gorizia και Via Codara, την πλατεία Cantore και τη λεωφόρο Gabriele D’Annunzio.

Ο κανονισμός θα ισχύσει στο Μιλάνο μέχρι τις 13 Αυγούστου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Μιλάνου, Καρμέλα Ρόζα, δήλωσε: «Θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί. Ο σκοπός αυτής της απαγόρευσης είναι να μην φέρουμε γυάλινα μπουκάλια ή κουτάκια στην περιοχή». Το Μιλάνο ακολουθεί την πορεία και άλλων ιταλικών πόλεων που έχουν διευθετήσει ζητήματα σχετικά με την συμπεριφορά των τουριστών.

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου