Το Μιλάνο απαγόρευσε τα selfie sticks

Τελευταία ενημέρωση: 2017-07-19, 02:43:20
Το Μιλάνο απαγόρευσε τα selfie sticks

Να απαγορεύσουν τα selfie sticks αποφάσισαν οι τοπικές αρχές του Μιλάνο οι οποίες έλαβαν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς κυρίως των τουριστών.

Η απαγόρευση των selfie sticks, όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή και αφορά επίσης τα γυάλινα μπουκάλια και τις καντίνες. Η εφημερίδα Local υπογραμμίζει πως η εν λόγω απόφαση αποσκοπεί τόσο στη συμμόρφωση και την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών, όσο και στην καθαριότητα της πόλης.

Ο Ιndependent, μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι πεζοί απαγορεύεται να «κατέχουν, να μεταφέρουν, τόσο selfie stick, όσο και γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία και κουτιά» στην περιοχή μεταξύ Piazza Maggio, στη λεωφόρο Gorizia και Via Codara, την πλατεία Cantore και τη λεωφόρο Gabriele D’Annunzio. 

Ο κανονισμός θα ισχύσει στο Μιλάνο μέχρι τις 13 Αυγούστου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. 

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Μιλάνου, Καρμέλα Ρόζα, δήλωσε: «Θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί. Ο σκοπός αυτής της απαγόρευσης είναι να μην φέρουμε γυάλινα μπουκάλια ή κουτάκια στην περιοχή». Το Μιλάνο ακολουθεί την πορεία και άλλων ιταλικών πόλεων που έχουν διευθετήσει ζητήματα σχετικά με την συμπεριφορά των τουριστών. 

zougla.gr

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=