ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google κινδυνεύει με νέο πρόστιμο-ρεκόρ λόγω Android

η-google-κινδυνεύει-με-νέο-πρόστιμο-ρεκόρ-λό-404325

Πριν περίπου έναν μήνα η Κομισιόν επέβαλε στην Google πρόστιμο-μαμούθ, που έφτασε τα 2,4 δισ. ευρώ για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σε σχέση με το Google Shopping. Αυτή τη φορά η Επιτροπή αποφασίζει για νέο πρόστιμο κατά της Google, εξαιτίας του λειτουργικού της συστήματος Android.

Έχοντας προσλάβει ειδικούς για να κρίνουν την κατάσταση, η ΕΕ έως το τέλος της χρονιάς θα ανακοινώσει την απόφασή της, η οποία ενδέχεται να αποτελέσει σε πρόστιμο που πιθανόν να ξεπεράσει το ρεκόρ του προηγούμενου!

Ο κανονισμός της ΕΕ ένδεχομένως να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην Google απ’ ότι μια τρίτη υπόθεση που αφορά στο AdSense, όπως αναφέρει ο Richard Winsor, ανεξάρτητος αναλυτής εταιρειών κινητής και διαδικτύου.

Σε σχέση με το διαδικτυακό κατάστημα της Google, Play Store είπε: “Αν η Google αναγκαζόταν να ξεχωρίσει το Google Play από τις άλλες Digital Life υπηρεσίες της, οι κατασκευαστές και οι χρήστες θα ήταν ελεύθεροι να χρησιμοποιούν οτιδήποτε άλλο θα ήθελαν, κάτι το οποίο θα έκανε σημαντική ζημια στις υπηρεσίες της Google.”

O δικηγόρος της FairSearch, Thomas Vinje, ανέφερε ότι: “Η απόφαση έχει ήδη καθυστερήσει. Η Google κάνει κακό στους χρήστες Android συμπεριλαμβανομένων των ολοένα και αυξανόμενων προσωπικών δεδομένων που λαμβάνει.”

O εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι οι τακτικές της Google απαιτούν από τους κατασκευαστές να έχουν προ-εγκατεστημένα τα Google Search και Google Chrome, ώστε να έχουν πρόσβαση και σε άλλες εφαρμογές Google, εμποδίζοντας έτσι τους κατασκευαστές από τα να χρησιμοποιούν ανταγωνιστικό λογισμικό. Η Google έχει κατηγορηθεί και για το ότι έχει πληρώσει κατασκευαστές για να εγκαταστήσουν μόνο το Google Search στις συσκευές τους.

Η Κομισιόν έχει προσλάβει ειδική ομάδα που θα εξετάσει τις υποθέσεις, ενώ οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μες στις επόμενες εβδομάδες ή και μήνες.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου