ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Samsung βάζει οριστικά τέλος στην παραγωγή του Galaxy Note 7

η-samsung-βάζει-οριστικά-τέλος-στην-παραγωγή-690021

Τέλος σε ένα φιλόδοξο, αλλά όπως αποδείχτηκε εντελώς προβληματικό, μοντέλο smarthphone βάζει η Samsung, η οποία προτίθεται να διακόψει εντελώς την παραγωγή του Galaxy Note 7. Καθώς θα σταματήσει και η προώθηση του μοντέλου, στην πράξη το αποσύρει από την αγορά.

Είναι ίσως το πιο δραστικό βήμα που μπορεί να κάνει η Samsung η οποία έχει έλθει αντιμέτωπη με μια κατάσταση που τη φέρνει σε δύσκολη θέση. Μια εταιρεία που φημίζεται – και προβάλλει – τα υψηλά κατασκευαστικά της πρότυπα πλήττεται όχι μία αλλά δύο φορές από το ίδιο τεχνικό πρόβλημα.

Είχε προηγηθεί, μόλις μία ημέρα νωρίτερα, η απόφαση για την προσωρινή διακοπή της παραγωγής και πώλησης του κινητού που προοριζόταν για ανταγωνιστής του iPhone στην χριστουγεννιάτικη αγορά, την καλύτερη ίσως περίοδο για τους κατασκευαστές συσκευών υψηλής τεχνολογίας.

Μόλις τον Σεπτέμβριο και εδώ δεν είχαν περάσει παρά ένας μήνας από την εμφάνιση του κινητού, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι οι αναφορές για κινητά που αναφλέγονται ήταν βάσιμες. Οι αναφλέξεις οφείλονταν σε δύο καλώδια στη μπαταρία, εξήγησε η εταιρεία, που αρχικά επέρριψε ευθύνες στον κατασκευαστή της μπαταρίας, τον οποίο και αντικατέστησε με άλλον.

Eνα από τα… απανθρακωμένα Galaxy (φωτογραφία από Sky News)

Η Samsung έσπευσε να προσφέρει συσκευές προς αντικατάσταση των προβληματικών (που έφταναν τα 2,5 εκατομμύρια), αλλά τα περιστατικά επέμεναν: τουλάχιστον δύο συσκευές αντικατάστασης ανεφλέγησαν και καταστράφηκαν εντελώς. Σε μία περίπτωση μάλιστα, κινητό επιβάτη αεροσκάφους άρχισε να βγάζει καπνούς όταν οι επιβάτες είχαν μόλις μπει στο αεροσκάφος. Λόγω της κατάσταση απομακρύνθηκαν όλοι πριν απογειωθεί το αεροσκάφος.

Παράλληλα ήλθαν οι προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ όπου δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σταμάτησαν να δίνουν τα Samsung στους πελάτες τους ενώ και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κάλεσε τους επιβάτες με Galaxy Note 7 να το κλείνουν πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.

Σαν να μην έφταναν αυτά, οι 3εικόνες με τα απανθρακωμένα Galaxy που άρχισαν να κυκλοφορούν στο Ιντερνετ θα πρέπει να έπεισαν και τους πιο δύσπιστους –αλλά κυρίως και την εταιρεία- ότι η υπόθεση θα έπληττε την εικόνα της (ενώ βέβαια και τα κινητά γίνονται επικίνδυνα για τους χρήστες τους), πράγμα δυνητικά καταστροφικό για τη δημόσια εικόνα της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου