ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η δωρεάν εφαρμογή που δημιουργεί εύκολα Gifs με φωτογραφίες σας

η-δωρεάν-εφαρμογή-που-δημιουργεί-εύκο-832426

Παρά τη δημοτικότητά τους, το να δημιουργήσεις Gifs παραμένει μια σχετικά δύσκολη ή περίπλοκη διαδικασία για τους περισσότερους χρήστες.

Ωστόσο μια νέα εφαρμογή από την Google που ονομάζεται «Motion Stills» επιτρέπει να δημιουργήσετε εύκολα τις κινούμενες εικόνες με ένα μόνο κλικ. Η εφαρμογή λαμβάνει live φωτογραφίες και πολλά καρέ καταγράφονται αυτόματα πριν και αφού πατήσετε το κουμπί του κλείστρου της εφαρμογής της κάμερας και τα μετατρέπει σε αρχεία Gif ή σε ένα σύντομο βίντεο κλιπ.

«Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία σταθεροποίησης για να παγώσουμε το φόντο σε μια σταθερή φωτογραφία ή να δημιουργήσουμε μια κινηματογραφική εικόνα», ανέφεραν εκπρόσωποι του τμήματος ανάπτυξης της εφαρμογής και πρόσθεσαν: «Οι προκύπτουσες κινούμενες εικόνες GIF και οι μικρές ταινίες ζωντανεύουν, και μπορούν εύκολα να μοιραστούν μέσω μηνυμάτων ή στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης».

Η εφαρμογή είναι τώρα δωρεάν σε iOS και προστίθεται σταδιακά και σε άλλα λογισμικά, ενώ μπορεί σύντομα να προστεθεί σε εφαρμογές όπως το Google Photo. Εκτός από τα Gifs, η εφαρμογή δίνει βάρος και στη δημιουργία μικρών βίντεο που επαναλαμβάνονται έχοντας ρυθμίσει κατάλληλα τα σημεία έναρξης και λήξης, απορρίπτοντας τις θολές εικόνες.

Επιπλέον η εφαρμογή λειτουργεί ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο οπότε είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή στους χρήστες. Η μόνη προϋπόθεση είναι να δώσετε άδεια στην εφαρμογή για πρόσβαση στις φωτογραφίες της συσκευής.

Οι εκπρόσωποι αναφέρουν ότι η γρήγορη δημιουργία κινούμενων εικόνων πρόκειται για μια καινοτομία, ενώ το σημαντικό είναι ότι διασφαλίζεται και η καλύτερη ποιότητα στις εικόνες που δημιουργούνται.

Στην εφαρμογή υπάρχει κουμπί για άμεσο «ανέβασμα» σύντομων βίντεο στο Youtube, ενώ σε λίγο καιρό θα υπάρχει και δυνατότητα άμεσης κοινοποίησης των εικόνων μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής WhatsApp.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου