ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο επικεφαλής της Apple χαιρετίζει τις κινεζικές εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών

ο-επικεφαλής-της-apple-χαιρετίζει-τις-κινε-848287

Από την Κίνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ χαιρέτησε τις κινεζικές εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών και τη συνεισφορά τους στην οικονομία της χώρας ύστερα από την επένδυση της εταιρίας του, ύψους 1 δισεκ. δολαρίων, στην κινεζική εταιρία υπηρεσιών μεταφοράς και ταξί Didi Chuxing.

«Η δυναμική είναι πραγματικά απίστευτη», δήλωσε ο Κουκ σε συνάντηση με επιχειρηματίες, κρατικούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών στην Κίνα έχουν κερδίσει πάνω από 7 δισεκ. δολάρια, με τα παραπάνω από τα μισά τους τελευταίους 12 μήνες. Οι εφαρμογές τους είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο, με χρήστες σε εκατοντάδες χώρες να έχουν ‘κατεβάσει’ πολλές εξ αυτών, δήλωσε ο Κουκ.

«Είμαστε στις αρχικές φάσεις μιας εντυπωσιακής ανάπτυξης», δήλωσε. «Οι κυβερνητικές πολιτικές όπως το Internet Plus λειτουργούν ως το θεμέλιο του γιατί θεωρώ ότι η ανάπτυξη μπορεί να είναι από και πέρα απίστευτη. Προωθούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλη την κινεζική οικονομία».

Ο Κουκ πραγματοποιεί την όγδοη επίσκεψή του στην Κίνα από τότε που ανέλαβε επικεφαλής της Apple το 2011. Σήμερα το πρωί, χρησιμοποίησε ταξί της Didi μαζί με τον πρόεδρο της εταιρίας Ζαν Λιου Τσινγκ προκειμένου να συναντήσει επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη εφαρμογών.

Ο επικεφαλής της Apple συχνά συναντά επιχειρηματίες όταν βρίσκεται στην Κίνα και είπε ότι εξακολουθούν να τον εντυπωσιάζουν. «(Η Κίνα) είναι ένα από τα μέρη με τη μεγαλύτερη ζωντάνια στον κόσμο», σύμφωνα με τον Κουκ. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί επιχειρηματίες τώρα που θα οδηγήσουν την νέα γενιά καινοτομίας στην Κίνα».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου