ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google τιμά τον εφευρέτη της τηλεόρασης Τζον Λόγκι Μπερντ

η-google-τιμά-τον-εφευρέτη-της-τηλεόρασης-τζ-133864

Ο Τζον Λόγκι Μπερντ (John Logie Baird) θεωρείται ο εφευρέτης της τηλεόρασης και σήμερα η Google έχει δημιουργήσει ένα Doodle για να τιμήσει τη μνήμη του και να γιορτάσει την 90η επέτειο της πρώτης επίδειξης της τηλεόρασης.

Ο Τζον Λόγκι Μπερντ ήταν μηχανικός, ο πρώτος στην Ιστορία που, χρησιμοποιώντας μηχανικό σύστημα σάρωσης, κατόρθωσε να αναμεταδώσει εικόνες από ένα σημείο σε άλλο, όπως κάνει η σημερινή τηλεόραση, της οποίας θεωρείται ο εφευρέτης.

Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα που χρησιμοποίησε ο Τζον Λόγκι Μπερντ (John Logie Baird) αποτελείτο από μια κάμερα που βρισκόταν πίσω από ένα περιστρεφόμενο δίσκο με οπές.

Το 1929 το BBC υιοθέτησε το ηλεκτρομηχανικό σύστημα του Μπερντ, το οποίο επρόκειτο σταδιακά να αντικατασταθεί από το εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικό σύστημα της Marconi Electric and Musical Industries ως το 1937, οπότε και το σύστημα του Μπερντ τίθεται πλέον εκτός παραγωγής.

Ο Τζον Λόγκι Μπερντ συνέχισε να εργάζεται στον τομέα της τηλεόρασης και ανέπτυξε επίσης συστήματα αναμετάδοσης εικόνων με υπέρυθρη ακτινοβολία (Noctovision) για μετάδοση εικόνων κάτω από ανύπαρκτες συνθήκες φωτισμού, την έγχρωμη μετάδοση εικόνων (1928) και τη στερεοσκοπική τηλεόραση. Σχετική παρουσίασή των αποτελεσμάτων των ερευνών του έκανε το 1946, λίγο πριν το θάνατό του.

O Τζον Λόγκι Μπερντ συνέχισε τις εργασίες του καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την περίοδο 1942 – 44 κατασκεύασε την πρώτη έγχρωμη λυχνία καθοδικών ακτίνων, την οποία επονόμασε «Telechrome», η οποία σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο Τηλεόρασης του Μπράντφορντ.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου