ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το σύγχρονο ψυγείο έχει οθόνη αφής, κάμερες και ηχεία

το-σύγχρονο-ψυγείο-έχει-οθόνη-αφής-κάμ-157813

Το ψυγείο που παρουσίασε η Samsung στην CES 2016 ονομάζεται Family Hub, με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά θα κατορθώσει να μας πείσει ότι το ιντερνετικό ψυγείο εξυπηρετεί μια πραγματική ανάγκη. Μάλιστα, ο κατασκευαστής αναφέρεται σε μια νέα κατηγορία τεχνολογίας IoT που εφαρμόζεται στις οικιακές συσκευές και βοηθά τις οικογένειες να συνδέονται, ενώ παρέχει νέους τρόπους διαχείρισης, αγοράς και προετοιμασίας του φαγητού».

Στο επίκεντρο βρίσκεται η οθόνη αφής 21.5” Full HD LCD στην πόρτα του ψυγείου, η οποία λειτουργεί ως το ψηφιακό κέντρο ελέγχου για το συνδεδεμένο σπίτι.

Οι βασικές δυνατότητες του Family Hub περιλαμβάνουν:

  • Βελτιωμένη Διαχείριση των Τροφίμων: Τρεις ενσωματωμένες κάμερες παίρνουν φωτογραφίες του εσωτερικού του ψυγείου κάθε φορά που η πόρτα του κλείνει, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να βλέπουν, ανά πάσα στιγμή, τι έχουν στο ψυγείο τους, μέσω του smartphone τους, από όπου και αν βρίσκονται. Η Samsung, επίσης, ξεκίνησε συνεργασία με την MasterCard για να προσφέρει μία απρόσκοπτη εμπειρία online αγορών, μέσω του ψυγείου Family Hub. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή στην οθόνη αφής του ψυγείου, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν εύκολα και να αγοράσουν πράγματα από πλήθος καταστημάτων, απευθείας από την κουζίνα τους, αξιοποιώντας μία εύκολη διαδικασία αγοράς που δέχεται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες οι οποίες έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ.
  • Κέντρο Επικοινωνίας για την Οικογένεια: Το ψυγείο Samsung Family Hub προσφέρει τη δυνατότητα στην οικογένεια να γράφει σημειώσεις, να αναρτά φωτογραφίες, να μοιράζεται το πρόγραμμά της ή ζωγραφιές πάνω στην οθόνη αφής του ψυγείου ή μέσω του smartphone τους αν βρίσκονται εκτός σπιτιού.
  • Χρήση τεχνολογίας IoT: Ως ένα προϊόν της Samsung που είναι συνδεδεμένο, το ψυγείο Family Hub είναι μία πραγματικά δυναμική και εξελίξιμη πλατφόρμα που αξιοποιεί τη δύναμη της Samsung στις υπηρεσίες IoT. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές θα μπορούν να ελέγχουν αν όλες οι πόρτες του σπιτιού τους είναι κλειδωμένες, αλλά και να σβήνουν τα φώτα κατευθείαν από την οθόνη του Family Hub (προφανώς, υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για δικτυωμένα πράγματα με το πρότυπο SmartThings).
  • Συνδεδεμένη Διασκέδαση: Με τα ενσωματωμένα ηχεία του ψυγείου Family Hub, οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν stream την αγαπημένη τους μουσική υπηρεσία ή τηλεοπτικό περιεχόμενο από τις Samsung Smart τηλεοράσεις τους απευθείας στην οθόνη αφής, καθώς και να συνδέονται με τα δικά τους Bluetooth ηχεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου