ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χωρίς πρόσβαση στο Internet το 57% του πληθυσμού

χωρίς-πρόσβαση-στο-internet-το-57-του-πληθυσμού-316046

Την απειλή ενός ψηφιακού χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών διατυπώνει -για μία ακόμη φορά- έρευνα του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία το 57% του πληθυσμού (σ.σ. πάνω από 4 δισ. άνθρωποι) δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και πολύ δύσκολα θα αποκτήσει στο προσεχές διάστημα.

Η τελευταία μελέτη της Επιτροπής Ευρυζωνικότητας των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύτηκε σήμερα (21/09/2015) αναφέρει ότι μέχρι το τέλος του 2015 περίπου 3,2 δισ. άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ο αριθμός αυτός στο 43,4% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ στην ίδια μελέτη σημειώνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος των 4 δισ. χρηστών μέχρι το 2020, καθώς ο ρυθμός αύξησης του Διαδικτύου παρουσιάζει σημαντική επιβράδυνση. Συγκεκριμένα, για το 2015 είναι στο 8,1% έναντι 8,6% το 2014, ενώ μέχρι το 2012 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν διψήφια. Σημειωτέον πως ο ρυθμός αύξησης των χρηστών του Facebook είναι υψηλότερος σε σχέση με εκείνον του Internet.

Η έρευνα τονίζει ότι ενώ στις ισχυρές οικονομίες του πλανήτη τα ποσοστά διείσδυσης πλησιάζουν το ζενίθ τους, στις 48 πιο φτωχές χώρες του πλανήτη το 90% των εκεί κατοίκων είναι χωρίς πρόσβαση. Η επιτροπή αποδίδει την επιβράδυνση στο υψηλό κόστος δημιουργίας ενσύρματων υποδομών αλλά και στην πτώση που παρατηρείται στους ρυθμούς αύξησης των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου