ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bug στο WhatsApp απειλεί τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών

bug-στο-whatsapp-απειλεί-τα-προσωπικά-δεδομένα-ε-335814

Την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων περίπου 200 εκατ. Χρηστών θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ένα σφάλμα που εντόπισαν πρόσφατα ερευνητές στη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ασφαλείας CheckPoint.

Το bug επιτρέπει σε χάκερς να διανείμουν κακόβουλο λογισμικό, συμπεριλαμβανομένου ransonware, τα θύματα του οποίου θα πρέπει να καταβάλουν στους εγκληματίες ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να ανακτήσουν πρόσβαση στα αρχεία τους που είναι υποθηκευμένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets ή smartphones.

Η ευπάθεια επηρεάζει μόνο τη διαδικτυακή έκδοση της υπηρεσίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση της CheckPoint. Για το ζήτημα, η εταιρεία ασφαλείας ενημέρωσε τους υπεύθυνους του WhatsApp στα τέλη του περασμένου μήνα και εκείνη με τη σειρά της διέθεσε άμεσα το ανάλογο διορθωτικό.

Η CheckPoint στην ανακοίνωσή της προτρέπει όλους τους χρήστες του WhatsApp να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν άμεσα το διορθωτικό ώστε να αποφύγουν να πέσουν θύματα της δράσης των χάκερς. Είναι τόσο εύκολο για έναν χάκερ να εξαπολύσει επίθεσή, αρκεί να γνωρίζει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του θύματός. Μόλις ο χρήστης ανοίξει ένα αρχείο με την μορφή επιχειρηματικής κάρτας που αποστέλλει ο χάκερ, ενεργοποιείται το κακόβουλο λογισμικό.

Η CheckPoint ειδοποίησε την υπηρεσία WhatsApp σχετικά με το σφάλμα στις 21 Αυγούστου και μία εβδομάδα αργότερα η εταιρεία διέθεσε το διορθωτικό.

koutipandoras.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου