ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πλέον, η Ακρόπολη έχει και… Wi-Fi! Ποιοι θα έχουν πρόσβαση

πλέον-η-ακρόπολη-έχει-και-wi-fi-ποιοι-θα-έ-390020

Πλέον, η τεχνολογία κατακτά ακόμα και τον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας, τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η οποία διαθέτει πλέον wifi.

Aσύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο απέκτησε η Ακρόπολη, δίνοντας τη δυνατότητα σε φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές να είναι on-line κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον αρχαιολογικό χώρο.

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων της Ακρόπολης (ΥΣΜΑ), εγκατέστησε προηγμένη υποδομή Wi-Fi, η οποία επιτρέπει την ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, με τη χρήση της υπηρεσίας περιαγωγής eduroam.

Η υπηρεσία eduroam υλοποιείται και αναπτύσσεται από το πανευρωπαϊκό ακαδημαϊκό και ερευνητικό δίκτυο GÉANT και προσφέρει στους χρήστες των μελών του εύκολη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες, με χρήση των ατομικών κωδικών πρόσβασης (credentials) που διαθέτουν από το Ίδρυμά τους. Το eduroam, σε οποιοδήποτε υποστηριζόμενο σημείο ασύρματης πρόσβασης διεθνώς, εγγυάται την ασφαλή σύνδεση του χρήστη με το διαδίκτυο.

Ετσι, διευκολύνονται οι νέοι επισκέπτες της Ακρόπολης, που ανήκουν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και διαθέτουν σύγχρονες φορητές συσκευές. Σύμφωνα με το ΕΔΕΤ, διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών εξατομικευμένης πλοήγησης και πληροφόρησης για τους χώρους του μνημείου.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου