ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΔΡΙΜΥ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

δριμυ-κατηγορω-κ-αγοραστου-κατα-τησ-801055

«Κάποιοι δήμαρχοι πήγαιναν κατά μόνας και διαπραγματεύονταν με το Υπουργείο Παιδείας για την επιχειρούμενη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ».

Τα παραπάνω επισήμανε με νόημα χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κληθείς να τοποθετηθεί για το επίμαχο θέμα που «καίει» και τις τέσσερις θεσσαλικές πόλεις και διχάζει.

Ο κ. Αγοραστός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης. Κληθείς από τον σύμβουλο Βαγγέλη Νοτόπουλο να πάρει θέση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για το ζήτημα που προέκυψε, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. Υπήρξαν σχετικές προτάσεις από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ.

Κάποιοι δήμαρχοι πήγαιναν κατά μόνας και διαπραγματεύονταν με το Υπουργείο. Όλοι αυτοί, φέρουν ευθύνες για το πώς διαμορφώθηκε το σχέδιο της συγχώνευσης. Εμείς έχουμε άποψη, αλλά δεν αποφασίζουμε».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «εμείς ζητήσαμε να δημιουργηθεί ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο και λειτουργικό. Τώρα είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση, ας τοποθετηθούν όλοι, αρκεί να μην υπάρξουν κραυγές εμφυλιοπολεμικές».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας προέτρεψε το Σώμα να αναμένει να ξεκαθαρίσει ποιες θα είναι οι υποδομές και η χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

«Το θέμα με το ΑΕΙ φέρνει την υπογραφή του υπουργού. Ας περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι υποδομές, ποια η χρηματοδότηση αυτού του εγχειρήματος. Ας ξεκαθαρίσει το Υπουργείο αυτά και μετά με ψυχραιμία, ας συζητήσουμε το θέμα στην αίθουσα αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν έφερε το επίμαχο ζήτημα προς ζήτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου