ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ακατανόητες υπερβολές

ακατανόητες-υπερβολές-819921

Σε αντίθεση με την περσινή άφιξη στον Βόλο της φρεγάτας «Ψαρά» του Πολεμικού μας Ναυτικού, όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ είχαν ξεναγηθεί στους χώρους της και ο κυβερνήτης είχε απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη συμβολή και τον ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού στην προσπάθεια διαφύλαξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο, κατά τη χθεσινή επίσκεψη στο λιμάνι της φρεγάτας «Ύδρα» το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό.

Οι δηλώσεις απαγορεύτηκαν από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, επειδή δεν είχε προηγηθεί έγγραφο αίτημα, οι τηλεοπτικές λήψεις και οι φωτογραφήσεις έγιναν μόνο από την προβλήτα του λιμανιού, ενώ άνδρες της ασφάλειας του πλοίου έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν ταυτότητα από εικονολήπτη τοπικού καναλιού που έκανε τη δουλειά του, όπως του ζητήθηκε από τον κυβερνήτη της φρεγάτας. Απαθανάτιζε δηλαδή το πλοίο με την κάμερά του από την προβλήτα!

Με ανάλογες πρακτικές αδικείται, ωστόσο, η τεράστια προσπάθεια που καταβάλει το Πολεμικό μας Ναυτικό στο Αιγαίο και όπου αλλού του ζητηθεί.

Η αντιμετώπιση ΜΜΕ με γραφειοκρατική αντίληψη και η επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου, απέναντι σε επαγγελματίες που κάνουν τη δουλειά τους όπως τους υποδεικνύεται, ακυρώνει τη βούληση του αρμόδιου υπουργείου να προβληθεί το έργο των ενόπλων μας δυνάμεων, ιδίως σε μια περίοδο έντασης με τους εξ ανατολών γείτονές μας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου