ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαφωνία για τη διαφωνία;

διαφωνία-για-τη-διαφωνία-84681

Δύο αποφάσεις κλήθηκε να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Η μία αφορούσε στη μη καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ. Ολοι τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά της καύσης. Γιατί λοιπόν δεν συμφώνησαν στην πρόταση της δημοτικής αρχής, για τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα πιέσει κυβέρνηση και υπουργεία για τη δια νόμου απαγόρευση καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ; Αυτό δεν ζητούν οι πολίτες, οι φορείς, όλοι;

Το δεύτερο θέμα αφορούσε στην κατασκευή εργοστασίου στον ΧΥΤΑ για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων. Οι μειοψηφίες ζητούσαν ανάκληση της απόφασης για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει SRF, όπως φαίνεται στην προμελέτη. Το εργοστάσιο θα γίνει όπως επιτάσσει η νομοθεσία, το προϊόν όμως που θα παράγει θα συναποφασιστεί μετά την ημερίδα που προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκαθάρισε η δημοτική αρχή, ωστόσο η αντιπολίτευση επέμεινε στην ανάκληση της απόφασης και ψήφισε αρνητικά.

Για το δεύτερο θέμα, φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της δημοτικής αρχής. Για το πρώτο ζήτημα ωστόσο θα ανέμενε κανείς να υπάρχει ομόφωνη απόφαση. Από την εξέλιξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου φάνηκε ότι υπήρξε διαφωνία για τη διαφωνία (αφού επί της ουσίας συμφωνούσαν όλοι), μολονότι ζητήματα που αφορούν την πόλη, το περιβάλλον και την υγεία των δημοτών απαιτούν ευρύτατες συναινέσεις.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου