ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απίστευτο

απίστευτο-206470

Απίστευτο, αλλά η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου φθάνει να αμφισβητεί την Ενωση Ελλήνων Χημικών, που παρενέβη με δημόσια ανακοίνωσή της στο θέμα της καύσης RDF και SRF. Τι είπε η Ενωση; Το αυτονόητο: ότι καύση γίνεται παντού στην Ευρώπη κι ότι χρειάζεται λήψη μέτρων προκειμένου να μην υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

Ο,τι δηλαδή είχε επισημάνει και ο μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος του ΑΠΘ, Αντώνης Σωτηρίου, σε εκδήλωση τον περασμένο Μάρτιο, που διοργάνωσε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, μέλη της οποίας απαρτίζουν και την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου.

Φαίνεται όμως ότι οι νηφάλιες φωνές στο θέμα της καύσης σκουπιδιών δεν αρέσουν στην Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, που με αναρτήσεις μελών της στο facebook καταχερίζουν όποιον έχει παρεκκλίνουσα από τη δική τους άποψη.

Αντί να διεκδικούν σωστή εφαρμογή και επίβλεψη, λένε ένα ξερό όχι σε RDF και SRF που με οδηγία της Ε.Ε. μπορούν να δώσουν λύση στη χρήση εναλλακτικής μορφής ενέργειας αλλά και μείωσης των απορριμμάτων που θάβονται επιβαρύνοντας τον υπόγειο υδροφορέα.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου