ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εξωστρέφεια

εξωστρέφεια-238341

Ηταν στις 4 Ιουλίου 2011 όταν ο Αντώνης Λάσκος αναλάμβανε το τιμόνι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον προκάτοχό του Κυριάκο Κόνσουλα.

Στην εξαετία που ακολούθησε, ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που τον στελέχωσαν κλήθηκαν να δώσουν περαιτέρω ώθηση στο συνεταιρισμό που πριν από ένα χρόνο έκλεισε 100 χρόνια ιστορίας.

Με αγάπη για τον τόπο του, τους παραγωγούς και σεβασμό στην ιστορία του «Ζαγορίν», ο Αντώνης Λάσκος κατάφερε να πάει τον συνεταιρισμό ένα βήμα παραπέρα και να φανεί αντάξιος της 100ετούς πορείας της οργάνωσης.

Στην προεδρία του πιστώνεται η κορυφαία διάκριση της εγγραφής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς στον εθνικό κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Αποτελεί μάλιστα τον πρώτο συνεταιρισμό από την Ελλάδα που εντάσσεται στα μνημεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, διάκριση που αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στη διεθνή προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Επί θητείας του ο συνεταιρισμός άνοιξε ακόμη περισσότερο τα «φτερά» του στις αγορές του εξωτερικού, με την προώθηση τόσο του προϊόντος πετιμέζι από φιρίκι στην περιοχή του Ισραήλ, όσο και των μήλων στην αγορά του Ντουμπάι.

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της εξωστρέφειας και γι’ αυτό στηρίζει κάθε νέο βήμα που επιχειρείται, με στόχο τα προϊόντα του συνεταιρισμού να γίνουν γνωστά σε όλον τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου