ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η ασφάλεια των πτήσεων

η-ασφάλεια-των-πτήσεων-319295

Η διημερίδα που διοργανώνει από χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας η διοίκηση της 1ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού για την ασφάλεια των πτήσεων και την οδική ασφάλεια, δε σηματοδοτεί μόνο το άνοιγμα της μονάδας προς την τοπική κοινωνία, αλλά αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε να παρουσιαστούν ορισμένα στοιχεία με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Όπως αυτό που σχετίζεται με τις συνολικές ώρες πτήσεις από το 1998 έως σήμερα και τον αριθμό των ατυχημάτων που έγιναν σε αυτό το διάστημα.

Ενώ λοιπόν καταγράφηκαν 268.000 ώρες πτήσεις τα τελευταία 19 χρόνια, τα ατυχήματα με μείζονα χαρακτήρα, όπως αυτό του περασμένου Απριλίου όπου χάθηκαν τέσσερα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, είναι μόλις επτά, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ασφάλεια των πτήσεων παραμένει σε υψηλό επίπεδο, παρά της κατά καιρούς τραγωδίες που πλήττουν το συγκεκριμένο όπλο των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Σε ότι αφορά στην παλαιότητα των πτητικών μέσων, η διοίκηση της 1ης ΤΑΞΑΣ διαβεβαιώνει ότι κάθε ελικόπτερο που απογειώνεται από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου είναι απολύτως ασφαλές, άσχετα με τα χρόνια που βρίσκεται σε ενεργό δράση.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου