ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αρρυθμίες πάλι στα τρένα του ΟΣΕ

αρρυθμίες-πάλι-στα-τρένα-του-οσε-360300

Αρρυθμίες πάλι στα τρένα του ΟΣΕ

Σχεδόν καθημερινά είναι τα προβλήματα για τους ταξιδιώτες με τα τρένα. Αν και η διοίκηση με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα είχε προσκαλέσει πολιτικούς και ΜΜΕ να συνταξιδέψουν μαζί της, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι όλα βαίνουν καλώς… υπάρχουν ορισμένοι ταξιδιώτες – ελεύθεροι ρεπόρτερ… που καταγράφουν την ταλαιπωρία, την δική τους και συνεπιβατών. Ετσι, προχθές ενημέρωσαν:

Στο δρομολόγιο με το τρένο των 14:30 από Λάρισα για Βόλο, αν και οι επιβάτες επιβιβάστηκαν για αναχώρηση, ενημερώθηκαν ότι θα καθυστερήσει η αναχώρηση, γιατί το τρένο θα το ρυμουλκήσει τελικά μηχανή.

Τελικά η ώρα περνούσε, η μηχανή δεν ερχότανε και οι επιβάτες προωθήθηκαν για αναχώρηση

με το προγραμματισμένο δρομολόγιο του λεωφορείου του ΟΣΕ στις 15:20

Αγνωστο τι έγινε τελικά, αν το δρομολόγιο του ΟΣΕ ακυρώθηκε, αν συγχωνεύτηκε με άλλα,

και πότε έφυγαν οι επιβάτες για ενδιάμεσους σταθμούς, όπως και αυτοί που περίμεναν εκεί, αφού το λεωφορείο ως γνωστόν έρχεται απευθείας Βόλο από ΠΑΘΕ και express, χωρίς καμιά στάση.

Β.Σ.

Πρόσθετα προβλήματα

Σημαντικά προβλήματα προκαλεί στους αρτοποιούς η κακή ποιότητα του σιταριού. Το αλεύρι, σύμφωνα με πληροφορίες, το προμηθεύουν τώρα μετά από εισαγωγές από το εξωτερικό. Και βέβαια αυτό έχει και τον αντίκτυπό του στην τιμή. Αν σκεφτεί κανείς τους τόνους κιλών που προμηθεύονται τα αρτοποιία, αυξήσεις ακόμη και πέντε λεπτών δεν είναι διόλου αμελητέες.

Κ.Μ.

Αφόρητος φόρτος εργασίας

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Ειρηνοδικείο Βόλου -αν και καλοκαίρι- προκειμένου να καταφέρουν οι εργαζόμενοι και να ανταπεξέλθουν στο φόρτο εργασίας. Το αντικείμενο με το οποίο έχουν επωμιστεί είναι εξαιρετικά μεγάλο. Οι υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών μόνο δεν τελειώνουν. Εκτός από τις αιτήσεις για ένταξη στο Νόμο Κατσέλη γίνονται και συζητήσεις για τον επαναπροσδιορισμό των δόσεων και τη μεταρρύθμισή τους, ενώ στο Ειρηνοδικείο πλέον «σέρνονται» και οι εγγυητές των δανείων…

Κ. Μ.

Στενότητα

«Ιεραρχούμε τις υποχρεώσεις μας και ανάλογα πράττουμε» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, αναφερόμενος στην γενικότερη οικονομική στενότητα που χαρακτηρίζει καταναλωτές, τουρίστες και αυτοδιοίκηση. Ο ίδιος τόνισε ότι η στενότητα είναι φαινόμενο που έχει πλέον επηρεάσει όλους τους τομείς της καθημερινότητας, σε όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών. Το ευρώ είναι πλέον δυσεύρετο, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απαιτείται φειδώ στις καθημερινές δαπάνες.

Γ. Υ.

Κενά

Προβλήματα και κενά δημιουργεί στις θέσεις ιερέων η μνημονιακή πολιτική, που προβλέπει την συνταξιοδότηση πέντε κληρικών, προκειμένου να καλυφθεί μια θέση. Οι περιορισμοί που ισχύουν στο δημόσιο, ισχύουν και στην Εκκλησία, με τους υπάρχοντες ιερείς να κινούνται σε όλο το εύρος της Μητροπολιτικής περιφέρειας, για να καλυφθούν οι ανάγκες που πολλαπλασιάζονται διαρκώς, ειδικά σε εποχές που απαιτούν πνευματική στήριξη.

Γ. Υ.

Συρρίκνωση

Στο αποκορύφωμά της βρίσκεται η φετινή τουριστική σεζόν και όπως αναφέρουν ξενοδόχοι, η εικόνα είναι ικανοποιητική. Το ζήτημα, ωστόσο, είναι ότι έχει συρρικνωθεί η διάρκεια της σεζόν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα που αποκομίζουν οι επαγγελματίες.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου