ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χωρίς δημοπρασίες

χωρίς-δημοπρασίες-361332

Χωρίς δημοπρασίες

Τους τελευταίους 20 μήνες, έχει χαθεί χρονικό διάστημα άνω των 11 μηνών χωρίς να δημοπρατούνται δημόσια έργα, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real FM o περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, αναφερόμενος στο πρόβλημα που ανέδειξε προχθές η Ενωση Περιφερειών, σχετικά με τις δημοπρασίες των έργων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας, δεν παροχετεύεται χρήμα στην πραγματική οικονομία, ενώ έργα που αργούν να ξεκινήσουν, αργούν και να ολοκληρωθούν για να αποδώσουν προστιθέμενη αξία, στην κοινωνία και την οικονομία», επισήμανε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι στις δημοπρασίες έργων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ, χρειάζεται, όμως, επαρκής χρόνος προετοιμασίας».

Β.Σ.

Εξαντλούν κάθε μέσο

Δεκάδες είναι τα περιστατικά πυρκαγιών που καλείται να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού. Τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν 150 πυρκαγιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επέδωσε κλήσεις μάρτυρα. Κάλεσε κτηνοτρόφους και τους ενημέρωσε. Από εδώ και στο εξής περίεργα περιστατικά δεν θα είναι ανεκτά… Το κόστος μεταφοράς των πυροσβεστικών οχημάτων στον Αλμυρό είναι μεγάλο, χώρια τους κινδύνους που εγκυμονούν και την καταστροφή που συντελείται στο περιβάλλον.

Κ.Μ.

Δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση

Εληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ για το 2017, όμως όπως ενημερωνόμαστε, δεν είχε και τόσο μεγάλη συμμετοχή. Το πρόγραμμα μπορεί να εξασφαλίζει ένα καλό πακέτο εκδρομών, όμως φαίνεται ότι πολλοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ και εκείνοι που τις πληρούν σκέφτονται περισσότερα τα μεταφορικά έξοδα που έχουν να καλύψουν…

Κ.Μ.

Προβληματισμός

Μόλις τέσσερις ήταν μέχρι και προχθές οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Τοπικοί φορείς πραγματικά προβληματίζονται για την πορεία που θα έχει ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων και οφειλών στο Δημόσιο. Η ρύθμιση αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, όμως από τη μεγάλη επισκεψιμότητα που έχει η πλατφόρμα προκύπτει εύλογα ότι η ρύθμιση κάπου «κολλάει». Ας ελπίσουμε στην πορεία της διαδικασίας η εικόνα να αλλάξει. Η ρύθμιση αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία που έχουν οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις για να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία υφίστανται.

Κ.Μ.

Διατήρησε τις έδρες του

Τελικά κατάφερε και σύμφωνα με πληροφορίες διατήρησε τις έδρες του για τις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν στο διάστημα από 1-17 Δεκεμβρίου 2017 το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Παρά την απώλεια μελών, το Επιμελητήριο δεν έχασε τη δυναμική του. Παρήγορο παράλληλα είναι και το γεγονός ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν με το παλαιό καθεστώς. Ο νέος επιμελητηριακός χάρτης ακόμη δεν έχει ψηφιστεί.

Κ.Μ.

Απόγνωση

«Βλέπω ότι μπήκαμε σε μια διαδικασία διάλυσης του θεσμού των λαϊκών αγορών μέσα από δήθεν φυσιολογικές διαδικασίες» όπως αναφέρει ο Ανδρέας Αϊβαζόγλου, πρόεδρος των μικροπωλητών σε είδη ένδυσης και υπόδησης στις λαϊκές αγορές. Ο ίδιος τόνισε ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, οδηγούν σε σημείο μηδέν τις λαϊκές αγορές. «Οι συνάδελφοί μου δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις. Η κατάσταση είναι δύσκολη και τα χρήματα που βγάζουμε δεν επαρκούν ούτε καν για να ζήσουμε» υπογράμμισε ο ίδιος, εκφράζοντας την αγωνία που διακατέχει τον κλάδο.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου