ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

συναντησεισ-κορυφησ-στη-σκιαθο-361346

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

Σε πολυτελές ξενοδοχείο της Σκιάθου πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες η συνεδρίαση του ΔΣ της ελληνορωσσικής εταιρείας Προμηθέας Gas, καθώς τα μέλη αποδέχτηκαν σχετική πρόταση του Ελληνα συνεταίρου τους, Δημήτρη Κοπελούζου.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Gazprom έφθασαν στο νησί του Παπαδιαμάντη με τρία λίαρ τζετ, ενώ ο Δημήτρης Κοπελούζος μετέβη στο νησί με το πολυτελές σκάφος του.

Η GAZPROM είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους παγκοσμίως και ο κυριότερος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας διαθέτει το μεγαλύτερο σε μήκος σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στον κόσμο (156.900 χλμ.) και διαχειρίζεται πάνω από 514.200 χλμ. δικτύων διανομής φυσικού αερίου. Η GAZPROM εξάγει φυσικό αέριο σε 31 χώρες της Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Γ.Υ.

ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Την απόφαση της κυβέρνησης, οι χωροταξικές αλλαγές στο Καλλικράτη να είναι πολύ λίγες, επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα, αφορμή των δηλώσεών του στάθηκε η συνάντησή του με τον δήμαρχο της Ικαρίας.

«Το φθινόπωρο θα κατατεθεί το τελικό σχέδιο νόμου, αλλά δεν θα συμπεριλαμβάνει χωροταξικές αλλαγές, πλην κάποιων κραυγαλέων περιπτώσεων», είπε ο κ. Πουλάκης χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σχετικά με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, παρέπεμψε στις διαδικασίες που έχουν εκκινηθεί από το υπουργείο σχετικά με προσλήψεις προσωπικού κυρίως στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους δημοτικούς προϋπολογισμού.

Β.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου