ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δυναμική επιστροφή

δυναμική-επιστροφή-367386

Δυναμική επιστροφή

Πριν το κλείσιμο της βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομάδα 15 βουλευτών διατύπωσε θέσεις και απόψεις για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Επί ένα δίωρο υπήρξε γόνιμος διάλογος.

«Γεμίζουμε τις μπαταρίες για λίγες μέρες και συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά από τέλη Αυγούστου», σχολίαζε στη σελίδα του στο Facebook ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Σε αργία

Σε αργία έχει τεθεί ο πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου με απόφαση που υπέγραψε την Παρασκευή ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θάνος Θεοδώρου.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με το έλλειμμα ύψους σχεδόν 270.000 ευρώ που εντοπίστηκε στο δημοτικό ταμείο.

Το πειθαρχικό συμβούλιο μάλιστα, με απόφαση η οποία επιδόθηκε στον πρώην ταμία μόλις προ εξαημέρου, του επέβαλε πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης από τα καθήκοντά του.

Ε.Χ.

Σεβασμός

Η στήλη πληροφορείται ότι την περασμένη Παρασκευή, που επρόκειτο να συνεδριάσει η επιτροπή της Περιφέρειας για τα αυθαίρετα, η διαδικασία καθυστέρησε σημαντικά.

Με μία ώρα αργοπορία προσήλθαν τα μέλη της επιτροπής στον προκαθορισμένο τόπο, κρατώντας στην αναμονή 15 πολίτες. Λες και δεν είχαν άλλη δουλειά… να περιμένουν τα μέλη της επιτροπής.

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει απέναντι σε πολίτες, που ούτως ή άλλως ταλαιπωρούνται από τη γραφειοκρατία…

Ε.Χ.

Η τακτική της σιωπής

Την τακτική της σιωπής επιλεγούν να ακολουθήσουν στο εξής οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο θέμα της ανέγερσης των νέων υποδομών της πολυτεχνικής σχολής, μετά και την πρόσφατη συγκέντρωση νεαρών καταληψιών έξω από την έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, όπου έγινε με επιτυχία, αυτή τη φορά, ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει το έργο κατεδάφισης των κτηρίων που τελούν υπό κατάληψη πίσω από τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Τα απειλητικά συνθήματα που φώναζαν οι αντιεξουσιαστές της ομάδας ΤΕΡΜΙΤΑ κατά του πρύτανη το πρωί της περασμένης Πέμπτης έξω από την έδρα της περιφέρειας ενώ εξελισσόταν ο επίμαχος διαγωνισμός, προκαλούν ανατριχίλα. Ο ίδιος ο κ. Πετράκος δεν θέλησε να τοποθετηθεί για να μη ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, ενώ η αναπληρώτριά του σε θέματα διεθνών και δημοσίων σχέσεων Ιωάννα Λαλιώτου, δεν ήταν διαθέσιμη στο τηλέφωνο. Φαίνεται πως οι νεαροί καταληψίες πέτυχαν τον πρώτο τους στόχο, που ήταν να εκφοβίσουν τις πρυτανικές αρχές. Ας ελπίσουμε να μη πετύχουν και τον βασικό τους στόχο, που είναι η ματαίωση του σχεδιασμού του πανεπιστημίου να υλοποιήσει μια επένδυση 55 εκατομμυρίων ευρώ και να αναβαθμίσει το τοπικό ακαδημαϊκό ίδρυμα, συνολικά.

Γ.Λ.

Αποδυνάμωση

Γενικό είναι το πρόβλημα της μειωμένης κατανάλωσης στα καταστήματα εστίασης, ενώ όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες, ακόμη και οι ξένοι τουρίστες είναι φειδωλοί σε σχέση με τα χρήματα που δαπανούν στις διακοπές τους. Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, αποδίδουν το φαινόμενο στην αλλαγή των οικονομικών δεδομένων για Έλληνες και ξένους, ως αποτέλεσμα της γενικότερης ύφεσης που παρατηρείται. Δυστυχώς, η κρίση έχει αποδυναμώσει οικονομικά πολλά σπίτια και χιλιάδες πορτοφόλια, εντός και εκτός συνόρων.

Γ. Υ.

Δίνουν ανάσα

Αξια αναφοράς είναι η διαπίστωση ότι όσο οξύνεται η κρίση τόσο αυξάνονται οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με την οικονομική ένδεια. Είναι παρήγορο το γεγονός ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη παραμένουν θεμελιώδεις έννοιες σε καιρούς χαλεπούς, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομική ασφυξία.

Γ. Υ.

Διοργάνωση με σημαντικά οφέλη

Μεγάλη διοργάνωση είναι αυτή που υποστηρίζουν ο Δήμος Σκοπέλου και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για την υλοποίηση της Διεθνής Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείων Σποράδων, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 13 Αυγούστου. Η υποδοχή της ιστιοπλοϊκής εβδομάδας έχει εξαιρετικά αποτελέσματα όχι μόνο για την προβολή του νησιού αλλά για το σύνολο των Σποράδων. Η δε επιτυχής ολοκλήρωσή της πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού η Σκόπελος πραγματοποιεί την εκδήλωση για πέμπτη συνεχή χρονιά. Ήδη τα ιστιοπλοϊκά σκάφη έχουν «πλημμυρίσει» το νησί, ενώ και όλα τα λιμάνια, τόσο της Αλοννήσου όσο και της Σκιάθου, είναι γεμάτα από σκάφη.

Κ.Μ.

Σε απόγνωση οι βενζινοπώλες

Επιτέλους άρχισε να αυξάνεται η κατανάλωση της βενζίνης, γεγονός που οφείλεται βέβαια στην αύξηση του αριθμού των τουριστών. Οι επαγγελματίες του κλάδου στη Μαγνησία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι ασφαλιστικές εισφορές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις μετά το νέο ασφαλιστικό, αφού πολλαπλασιάστηκαν. Κυριολεκτικά οι επαγγελματίες παλεύουν για να κρατηθούν.

Κ.Μ.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την αποκατάσταση των λιμανιών της Σκοπέλου μετά από αναμονή δύο ετών και αλλεπάλληλες προσπάθειες. Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης δηλώνει ικανοποιημένος για την παραπάνω εξέλιξη, ενώ υπογραμμίζει ότι απαιτήθηκε υπομονή και επιμονή για να διανυθεί ο δρόμος της μακροχρόνιας προσπάθειας. Ο γραφειοκρατικός «γίγαντας» είναι, τελικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα, και χρειάζεται απίστευτη υπομονή μέχρις ότου ξεπεραστούν οι σκόπελοι.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου