ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εργαλείο

εργαλείο-370162

Εργαλείο

Ξεσηκώθηκαν και… οι πέτρες για τους σημαιοφόρους στα δημοτικά που θα αναδεικνύονται μετά από κλήρωση. Κατά τα λοιπά όμως, οι αλλαγές που τίθενται σε εφαρμογή στη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, είναι ουσιαστικά διατάξεις στις οποίες αποτυπώνονται με λεπτομέρεια εκκρεμή ζητήματα που ρυθμίζονταν με εγκυκλίους κάθε χρόνο. Και όπως ανέφερε η αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Μερόπη Καζανίδου, ο νέος νόμος δίνει λύσεις και ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του εκάστοτε διευθυντή, που έχει πλέον περισσότερες αρμοδιότητες αλλά και δυνατότητα επιλογών.

Ε.Χ.

Κυκλοφοριακό αδιέξοδο

Ακόμη ένα δύσκολο πρωινό ήταν το χθεσινό στο κέντρο του Βόλου, σε ό,τι αφορά στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες στους βασικούς οδικούς άξονες. Γι’ άλλη μια φορά η παράνομη στάθμευση, ακόμη και πάνω στους λεωφορειόδρομους, προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων και δοκίμασε τα νεύρα των οδηγών. Οι μόλις τρεις δημοτικοί αστυνομικοί που περιπολούν καθημερινά στο κέντρο, προφανώς δεν επαρκούν ώστε να αποτρέπεται το παράνομο παρκάρισμα, αν και οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί το τελευταίο διάστημα είναι εκατοντάδες. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Ζέρβας, επανέλαβε χθες ότι χωρίς τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας με επιπλέον προσωπικό δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, ενώ απέκλεισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πιθανότητα επαναφοράς του μέτρου των κορυνών, που η παρούσα δημοτική αρχή κατήργησε.

Γ.Λ.

Ανοιχτή η αγορά

Η απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για τη λειτουργία της αγοράς τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, ελήφθη κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου με τους συναδέλφους του από την υπόλοιπη Θεσσαλία, ενώ είχε προηγηθεί άτυπη έρευνα στις τάξεις των μελών του τοπικού εμπορικού συλλόγου. Παντού η αγορά θα είναι ανοικτή, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς εμπόρους που ρωτήθηκαν τάχθηκαν υπέρ της λειτουργίας της αγοράς την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, όπου οι δημόσιες υπηρεσίες θα είναι ανοικτές, η επισκεψιμότητα στην πόλη εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένη, ενώ θα γίνουν αγορές δώρων για τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.

Γ.Λ.

Με ελικόπτερο

Βλέμματα θαυμασμού προσέλκυσε το ελικόπτερο που προσγειώθηκε τις προάλλες σε περιοχή του ανατολικού Πηλίου, ενώ πολλοί κάτοικοι της Ζαγοράς αναρωτήθηκαν ποιος μπορεί να είναι ο VIP επιβάτης. Κάποιοι ανέφεραν ότι διέκριναν την κομψή φιγούρα της συζύγου του Διονύση Σαββόπουλου, που είναι λάτρης της περιοχής. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η οικογένεια διατηρεί εξοχική κατοικία στο Πήλιο και είναι ιδιαίτερα αγαπητή από τους ντόπιους.

Γ.Υ.

Γέφυρα

«Επικοινωνούμε με δίκτυα νέων επιστημόνων, νέων δικηγόρων, γιατρών, επιχειρηματιών, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε τη γέφυρα μέσω της οποίας θα ανταλλάσσεται η γνώση αλλά και θα επιτρέψει στους απόδημους να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος, με αφορμή την προχθεσινή εκδήλωση του «Κοινού των Μαγνήτων». Η πρόθεση υπάρχει, αλλά το ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες οικονομικές συνθήκες που θα επιτρέψουν την επάνοδο των ξενιτεμένων.

Γ. Υ.

Χρειάζεται προσοχή

Συνδρομή και από λογιστή και από δικηγόρο χρειάζονται οι επιχειρηματίες για να αιτηθούν ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων αφορά το οικονομικό σκέλος των επιχειρήσεων, έχει όμως και το δικό της νομικό κομμάτι. Η συμπλήρωση των αιτήσεων με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν επαρκώς, πρώτα για τις λεπτομέρειες του εξωδικαστικού συμβιβασμού και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε ενέργειες ώστε τα αιτήματά τους να τύχουν ικανοποίησης.

Κ.Μ.

Είχε επιτυχία

Μάγεψε προχθές απ’ ό,τι ενημερωνόμαστε ο Νεκτάριος Μαλλάς, ο οποίος έδωσε συναυλία στην κεντρική πλατεία Αλμυρού. Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Αλμυρού να τον καλέσει να τραγουδήσει είχε μεγάλη επιτυχία. Εξάλλου, δεν είναι και τυχαίο που ο «μουσικός του δρόμου» συγκίνησε το πανελλήνιο στα blind auditions του The Voice, καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Κ.Μ.

Εκ των ενόντων

Την ικανοποίησή της για την καλοκαιρινή εικόνα του νησιού εκφράζει η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη, αρμόδια για θέματα πολιτισμού και κοινωνικής μέριμνας, ενώ επισημαίνει ότι το νησί υποστηρίζει σταθερά και σθεναρά κάθε πρωτοβουλία που αναδεικνύει το παραδοσιακό του προφίλ και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. «Πορευόμαστε εκ των ενόντων, βασιζόμενοι σε ίδιες δυνάμεις», δήλωσε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η συνένωση δυνάμεων και η συνεργασία μόνο καλά αποτελέσματα αποφέρουν.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου