ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μαθήματα

μαθήματα-370173

Μαθήματα

Κάθε χρόνο, μέλη του Ιππόκαμπου μπαίνουν στα σχολεία και ενημερώνουν για το θέμα της αναπηρίας προκειμένου να μην υπάρχουν προκαταλήψεις, και το κυριότερο να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων των πολιτών, με προβλήματα ή μη.

Φέτος, όμως, ο πρόεδρος του Ιππόκαμπου, Πέτρος Μπέλλος, θα πρέπει να επιδιώξει συναντήσεις όχι με τους μαθητές των σχολείων αλλά με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Και να εξηγήσει το αυτονόητο. Ότι το Seatrack πάνω στο οποίο παίζουν παιδιά και οι γονείς καμαρώνουν, για κάποιους συνανθρώπους μας είναι ο μοναδικός τρόπος πρόσβασης στη θάλασσα. Κι όταν χαλάει χάνουν το μπάνιο τους, που δεν κάνει μόνο καλό στην ψυχική αλλά και στη σωματική τους υγεία.

Ε.Χ.

Γραφείο πόλης

Ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα στους δήμους και τις περιφέρειες να ιδρύσουν Γραφεία πόλης για ΑμεΑ. Και πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και της Νατάσσας Μορφογιάννη, μια τέτοια πρωτοβουλία βρίσκεται ήδη στα σπάργανα.

Ε.Χ.

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ

Πυρά στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Νέστορα Αντωνίου εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Ωστόσο, αντί να υπάρξει απάντηση από τον κ. Αντωνίου, εκείνο που ευαισθητοποιήθηκε και τελικά ψάχνει να βρει τι συνέβη είναι το ΕΚΑΒ. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην απόφαση μετακίνησης δύο ατόμων από το ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, η οποία ελήφθη πριν από ένα χρόνο, μετά από συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους Συλλόγους Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας. Ο κ. Εσερίδης κατήγγειλε αδιαφορία από πλευράς του κ. Αντωνίου στις αποφάσεις-λύσεις για τα προβλήματα που μεταφέρουν οι δήμαρχοι. Από την 5η ΥΠΕ απάντηση δεν υπήρξε, τουλάχιστον προς το παρόν. Το ΕΚΑΒ όμως, ψάχνει να βρει πότε έγινε η επίμαχη συνάντηση και αν τελικά συμμετείχε και στη συζήτηση…

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου