ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανοιχτές πληγές

ανοιχτές-πληγές-371372

Ανοιχτές πληγές

Τρεις μήνες ακριβώς συμπληρώνονται την ερχόμενη Κυριακή από τα θλιβερά επεισόδια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, όπου ομάδες χούλιγκαν μετέτρεψαν το Πανθεσσαλικό στάδιο σε πεδίο μάχης. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές, όλο αυτό το διάστημα δούλεψαν μεθοδικά και ολοκλήρωσαν τη δικογραφία μιας ιδιαίτερα δύσκολης υπόθεσης. Πλέον οι 36 που ταυτοποιήθηκαν, θα βρεθούν σύντομα ενώπιων της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας ένα βαρύτατο κατηγορητήριο. Η πολιτεία, που έχει υποσχεθεί πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του Πανθεσσαλικού, πότε θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ώστε να κλείσουν οι πληγές που άφησε πίσω της η τυφλή οπαδική βία; Η τοπική κοινωνία αναμένει να γίνει το αυτονόητο και να της επιστραφεί το στάδιο έτσι όπως ήταν, προτού καταφθάσουν οι ορδές των ανεγκέφαλων.

Γ.Λ.

Εκ παραδρομής

Ούτε δήμαρχοι να ήμασταν δεν θα κάναμε τέτοια αλλαγή… εξπρές στην Αντιδημαρχία Οικονομικών Βόλου. Εκ παραδρομής γράφτηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ για τις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, ότι αντιδήμαρχος Οικονομικών είναι ο Δημήτρης Πέγιος, αντί του Ανδρέα Ζέρβα, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία της Αντιδημαρχίας από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ίδιος το αντιμετώπισε με χιούμορ, εμείς όμως οφείλουμε να διορθώσουμε.

Ε.Χ.

Ηταν σύμφωνος με το φεστιβάλ

Θετικός ήταν στην εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, για την πραγματοποιήσει του φεστιβάλ LosAlmιros που ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο δάσος Κουρί. Στη προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση, ο δήμαρχος τοποθετήθηκε για το θέμα με αφορμή ανώνυμη καταγγελία. Άγνωστα-γνωστά άτομα προειδοποιούσαν ακόμη και για συλλαλητήριο οικολόγων απ’ όλη την Ελλάδα. Ο δήμαρχος βεβαίως και θα συμφωνούσε, παρά τις αντιδράσεις για τη διοργάνωση. Το φεστιβάλ εδώ και πέντε χρόνια συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες στον Αλμυρό. Η πόλη προβάλλεται και γίνεται γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Κ.Μ.

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία

Μεγάλη δυσκολία αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες σχετικά με την εκπλήρωση των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων. Ο γνωστός φορολογικός Γολγοθάς που ξεκίνησε τέλη Ιουλίου με την α’ δόση φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, σε συνδυασμό με τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις δυσκολεύει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, σε μία χρονική στιγμή που θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν και βιώσιμη προοπτική. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας, τόνισε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που θα τρέξει το επόμενο διάστημα, αν και αποτελεί μία καλή λύση για τακτοποίηση των οφειλών, εντούτοις κρύβει αρκετές παγίδες και παραθυράκια, ένα από τα οποία είναι και οι βιώσιμες χρήσεις που οι επαγγελματίες θα πρέπει να είναι σε θέση να τεκμηριώσουν, και μάλιστα με μελέτη.

Κ.Μ.

Ετοιμοι για συνεργασία

ΤΕΕ και Γενικό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου ετοιμάζονται να συνεργαστούν για σοβαρά θέματα που αφορούν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, και συγκεκριμένα για την ενεργειακή αναβάθμισή του και τον τρόπο αξιοποίησης-εκμετάλλευσης των κτιρίων του. Την Παρασκευή θα υπάρξουν και ανακοινώσεις. Η Διοίκηση του ΤΕΕ είναι πάντοτε διαθέσιμη να παράσχει τεχνική γνώση, και το αποδεικνύει έμπρακτα.

Κ.Μ.

Πτωτική

«Ηρθε η ανάπτυξη και δεν την αντιληφθήκαμε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Γιάννης Κόνσουλας, σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την κίνηση στα συμβολαιογραφικά γραφεία. Η πτωτική πορεία συνεχίζεται, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, λόγω της σχεδόν μηδενικής, πλέον, ανέγερσης νέων οικοδομών. Όλα τελικά λειτουργούν ως αλυσίδα, και όπως εξηγεί ο ίδιος η ύφεση άφησε το αποτύπωμά της σε όλους τους τομείς, επηρεάζοντας αρνητικά πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων, δυστυχώς, και των συμβολαιογράφων.

Γ. Υ.

Ταμείο

Ικανοποιημένος δηλώνει από την τουριστική κίνηση της Αλοννήσου ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, ενώ προσθέτει ότι το ταμείο και η συνολική αποτίμηση θα γίνει μετά τον Σεπτέμβριο. Η θετική σκέψη υπάρχει πάντα, αλλά δεν λείπει, παράλληλα, η εγρήγορση, λόγω των προηγούμενων μηνών, που δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες αιρετών και επαγγελματιών.

Γ. Υ.

Αναμενόμενη

Αναμενόμενη θεωρείται από πολλούς η μείωση των εσόδων στην εστίαση λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 24%, και παράλληλα λόγω της περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας Ελλήνων και ξένων τουριστών. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά επαγγελματίες, η κρίση δεν έχει επηρεάσει μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα να περιορίζουν τα έξοδά τους οι ξένοι τουρίστες.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου