ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανακύκλωση

ανακύκλωση-373176

Ανακύκλωση

Στους 70.000 τόνους ετησίως ανέρχονται τα απορρίμματα του Δήμου Βόλου. Την ίδια ώρα τα ανακυκλώσιμα είναι μόλις 10.000 τόνοι ετησίως. Και μπορεί το ποσοστό της ανακύκλωσης να είναι μικρό, είναι όμως από τα μεγαλύτερα πανελληνίως.

Που θα μπορούσε, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Πράττο, να είναι και μεγαλύτερο, αν πολίτες δεν πετούσαν στους μπλε κάδους σκουπίδια που προορίζονται για τους πράσινους, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα πολλές φορές να αναγκάζονται να κάνουν αποκομιδή και από μπλε κάδους!

«Μας καταγγέλλουν ότι παίρνουμε με απορριμματοφόρα το περιεχόμενο των μπλε κάδων. Όταν πετιούνται στους μπλε σκουπίδια, το κάνουμε για να μην αχρηστευτούν και τα άλλα υλικά ανακύκλωσης που συγκεντρώνουν τα ειδικά οχήματα», σημείωσε.

Ε.Χ.

Ακάθεκτο

Ακάθεκτο προχωρά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον σχεδιασμό του για την πανεπιστημιούπολη στην περιοχή των Παλαιών. Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος πρόκειται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που διακόπηκε στις 18 Ιουλίου, όταν μέλη της κατάληψης Τερμίτα προχώρησαν σε κατάληψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, και στη συνέχεια ακολούθησαν τα επεισόδια με τον τραυματισμό υπαλλήλου στην υπηρεσία πρωτοκόλλου.

Το παραπάνω έγινε γνωστό στην προχθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, όπου έγινε ενημέρωση για τα γεγονότα των δύο τελευταίων εβδομάδων, που είχαν ως αποτέλεσμα εργολήπτες δημοσίων έργων να αποσύρουν τους φακέλους με τις προσφορές τους, μετά από επιθέσεις και απειλές που δέχθηκαν στα γραφεία τους.

Ο διαγωνισμός που αφορά στην κατεδάφιση των κτιρίων στα Παλιά, προκειμένου να κατασκευαστούν δύο νέα κτιριακά συγκροτήματα για του πολιτικούς μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς, θα προχωρήσει κανονικά και θα ολοκληρωθεί. Για τον χειρισμό της υπόθεσης, η Σύγκλητος έχει εξουσιοδοτήσει τον πρύτανη να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Ε.Χ.

Διχασμένη η αγορά

Διχασμένη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, για το εάν θα λειτουργήσει την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ή όχι. Η ημέρα είναι εργάσιμη καθώς οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ανοικτές, ενώ οι εμπορικές αγορές σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα θα λειτουργήσουν κανονικά. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση για το πώς θα κινηθεί. Ανεπίσημη πάντως έρευνα στην αγορά, δείχνει ότι οι απόψεις είναι μοιρασμένες.

Κ.Μ.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Η διεθνής κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή μπορεί να μείωσε τον τουρισμό κρουαζιέρας στη Μαγνησία, αύξησε όμως τις αφίξεις υπερπολυτελών σκαφών στο λιμάνι του Βόλου. Πέρα από τις δύο εντυπωσιακές θαλαμηγούς που έριξαν άγκυρα στο λιμάνι το τελευταίο δεκαπενθήμερο, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένει και νέους κατάπλους το επόμενο διάστημα. Η Ελλάδα φαίνεται ότι τυγχάνει μεγάλης προτίμησης και αποδοχής.

Κ. Μ

Δεν αγγίζει τον Βόλο η πτώχευση της HondosCenter

Ευτυχώς δεν αγγίζει το τοπικό κατάστημα της αλυσίδας η πτώχευση που κηρύχθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου για τη Hondos Center, και συγκεκριμένα σε δύο καταστήματά της στην Αθήνα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Ιδιοκτήτες της αλυσίδας είναι συνολικά πέντε αδέρφια. Ο επιχειρηματίας που είναι υπεύθυνος για το κατάστημα στον Βόλο δεν βρίσκεται με μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις. Τα πέντε αδέρφια εξάλλου έχουν ενιαία στρατηγική, αλλά διαχειρίζονται χωριστά τα καταστήματα.

Κ. Μ.

Σίτιση

Κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός της σίτισης των φοιτητών σε ανάδοχο, προκειμένου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να μην υπάρχει πρόβλημα στη φοιτητική εστία.

Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου η εκκρεμότητα τακτοποιήθηκε, ενώ παράλληλα, αποφασίστηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για τις εργολαβίες καθαριότητας και φύλαξης, που ολοκληρώνονται στα τέλη του 2017 και οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Ε.Χ.

Οι πρώτοι των πρώτων

Ενας εκπαιδευτικός που αγαπά το σχολείο του σαν το σπίτι του και θεωρεί τους μαθητές του αναπόσπαστο κομμάτι της δικής του οικογένειας, δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από εκείνο που διάλεξαν οι πρώτοι των πρώτων, από πλευράς συγκέντρωσης μορίων, στην πρόσφατη διαδικασία επιλογής διευθυντών στα γυμνάσια και τα λύκεια της Μαγνησίας. Από τη μια μεριά έχουμε τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου Νικό Κατσαβριά, που όταν θα τελειώσει και η νέα θητεία του στο τιμόνι του συγκεκριμένου σχολείου, θα έχει συμπληρώσει 18 συνεχή χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, στη διεύθυνση του πλέον ιστορικού επαγγελματικού σχολείου του πολεοδομικού συγκροτήματος. Από την άλλη έχουμε τη Μαρία Μπούρα, που από μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου, έφτασε να διευθύνει το εν λόγω διδακτήριο και να εντυπωσιάζει με τις απόψεις της για τον ρόλο του σχολικού διευθυντή.

Γ.Λ.

Κουκιά μετρημένα

Οι εκπτώσεις, πάντως, αποτελούν διαχρονικό πόλο έλξης για τους καταναλωτές, πολύ δε περισσότερο τα τελευταία χρόνια λόγω ύφεσης. Τα κουκιά είναι μετρημένα και το πορτοφόλι μισοάδειο. Λογικό είναι να ενισχύεται το καταναλωτικό ενδιαφέρον στην περίοδο των εκπτώσεων.

Γ. Υ.

Διακοπές

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μία εβδομάδα διακοπές τον χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του Eurostat για το 2016. Είναι πολύ φυσικό, καθώς η ανεργία καλπάζει και οι υποχρεώσεις γίνονται πλέον δυσβάσταχτες. Μάλλον δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση στο αποτέλεσμα της έρευνας ούτε το 2017.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου