ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θέση

θέση-374740

Θέση

Διαχώρισε τη θέση του από τους υπόλοιπους των μειοψηφιών αλλά και της ίδιας του της ομάδας ο Ματθαίος Δραμητινός, κι όταν μιλούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος παρέμεινε στα έδρανα.

Ο κ. Δραμητινός δεν είναι μόνο δημοτικός σύμβουλος αλλά και διοικητής στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Και από τη συγκεκριμένη θέση έχει συνεργασία με τους αντιδημάρχους Βόλου για τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου.

Και όπως δείχνουν οι παρεμβάσεις που έγιναν, η συνεργασία είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Ε.Χ.

Ανησυχία

Τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το θέμα της ΕΡΓΗΛ παρακολούθησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ Βάιος Ζεμπέογλου.

«Η παρουσία εκπροσώπων εργαζόμενων της ΔΕΥΑΜΒ είναι η ελάχιστη έκφραση της έντονης ανησυχίας τους απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά όλη την πόλη», σχολίασε ο κ. Ζεμπέογλου, δεν ξέρουμε όμως αν έγινε… σοφότερος από όσα ειπώθηκαν.

Ε.Χ.

Ξεκούραση τώρα, αλλά…

Διάλλειμα από τις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Αυγούστου. Λόγω της αργίας των δικαστηρίων, στις αίθουσες συνεδρίασης των Ειρηνοδικείων δεν πραγματοποιούνται προγράμματα εκποίησης ακινήτων. Ωστόσο, μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών και Κατασχέσεων προετοιμάζονται από τώρα για τη δράση τους τον Σεπτέμβριο. Από τις 6 Σεπτεμβρίου, που θα ξεκινήσουν εκ νέου οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Τα μέλη της κίνησης προετοιμάζονται λοιπόν για τον τρόπο με τον οποίο θα δράσουν. Δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω στον αγώνα τους.

Κ. Μ.

Μηδενική ανοχή

Οσο και να θέλει να τρέξει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα της, αν δεν προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και οι εργασίες των εργολάβων δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αυτό προέκυψε τουλάχιστον από τις χθεσινές δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για τα έργα στον Κισσό και στη Σκόπελο. Και δεν έχει άδικο. Η Περιφέρεια είναι αναγκασμένη να βρίσκεται με δεμένα τα χέρια όταν παρουσιαστούν προβλήματα σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα. Οι διαδικασίες για επιλογή νέου αναδόχου παίρνουν μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όλα έχουν και τα όριά τους. Ο κ. Αγοραστός διεμήνυσε ότι η Περιφέρεια δεν θα δείξει καμία ανοχή στο έργο αποκατάστασης των αστοχιών στο Ξουρίχτι.

Κ. Μ.

Σε όλα χρειάζεται ένα μέτρο

Μεγάλη είναι η παραβατικότητα στη Σκιάθο στο κομμάτι που αφορά στην ανασφάλιστη εργασία. Δεν είναι όμως το ίδιο μεγάλη και όσον αφορά στις αποδείξεις. Τα συνεργεία ελέγχου ορθώς διασταυρώνουν αν τηρείται η νομοθεσία. Άλλο όμως αυτό και άλλο είναι εκατό ελεγκτές να βρίσκονται συνεχώς πάνω από τους επιχειρηματίες. Ποσά της τάξεως 250 ευρώ δεν είναι για καραμέλες για να κόβονται με ευκολία. Το υπουργείο χρειάζεται όντως να ελέγξει την φοροδιαφυγή, όχι όμως και να δημιουργήσει πρόβλημα.

Κ. Μ.

Γραφειοκρατία

Το «πράσινο φως» για την αποκατάσταση των λιμανιών του Αγνώντα και της Σκοπέλου δόθηκε επιτέλους μετά από δύο χρόνια αναμονής, υπομονής και επιμονής. Χρειάστηκαν αμέτρητα ταξίδια μέχρι την Αθήνα και τα υπουργικά γραφεία, φορείς και υπηρεσίες, μέχρις να ολοκληρωθούν οι ατέλειωτες γραφειοκρατικές διαδικασίες. «Επιτέλους, ο στόχος επετεύχθη», σχολίασε λακωνικά ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος ανέλαβε το βάρος της διεκπεραίωσης ενός δύσκολου έργου. Η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, και θα επαναλαμβάνεται όσο διατηρούνται οι μακροχρόνιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μόνο εμπόδια θέτουν.

Γ. Υ.

Ελεγχοι

«Είναι δυνατόν να γίνονται έλεγχοι στη φουλ σεζόν, γιατί δεν έρχονταν τον Μάιο;» αναρωτήθηκε σε έντονους τόνους επαγγελματίας της Σκιάθου, αναφερόμενος στο «σαφάρι» της εφορίας και άλλων υπηρεσιών στις τουριστικές περιοχές. Στο μεταξύ, οι έλεγχοι εντείνονται όσο προχωράει το καλοκαίρι, με τους επαγγελματίες να βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος, αναλογιζόμενοι τις υπέρογκες υποχρεώσεις που έχουν επωμιστεί.

Γ. Υ.

Καλή αλλά…

Καλή είναι η σεζόν αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη, μονολογούν αρκετοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση. Η διαπίστωση είναι κοινή και όσο περνάει ο καιρός ο προβληματισμός εντείνεται. Φειδωλοί οι τουρίστες στα χρήματα που ξοδεύουν στις διακοπές τους, και τα έσοδα στα ταμεία των επαγγελματιών λιγότερα. Πέρασαν, δυστυχώς, οι εποχές των παχιών αγελάδων.

Γ. Υ.

Αναστάστωση

Αλλιώς είναι η κατάσταση τώρα που φεύγουν για διακοπές τα μέλη της Συγκλήτου, αλλιώς θα τη βρουν όταν επιστρέψουν εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια..

Το νομοσχέδιο προβλέπει και διοικητικές αλλαγές, στις οποίες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα πρέπει να προσαρμοστεί εφόσον αυτές τεθούν σε ισχύ.

Από Σεπτέμβριο λοιπόν αναμένονται αλλαγές, που όσο να ‘ναι μία αναστάτωση θα την προκαλέσουν.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου