ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.

πρόταση-στην-πολιτική-επιτροπή-της-ν-δ-392264

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, παρουσιάζοντας τις θέσεις του για τις πολιτικές εξελίξεις. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε και την ανάγκη ανασχεδιασμού της επικοινωνιακής προσπάθειας της Ν.Δ. στον δρόμο για τις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. έχει πιάσει οροφή στη συσπείρωση, η οποία ξεπερνά σταθερά το 90%, καθώς και στη διαφορά από τους αντιπάλους μας, η οποία εντοπίζεται συνεχώς σε διψήφια νούμερα. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε την πολιτική πρωτοκαθεδρία της Ν.Δ. μέχρι την ώρα της κάλπης, οφείλουμε με εργαλείο το πρόγραμμά μας, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σε ένα μεγάλο μέρος την προηγούμενη Τετάρτη, να προσεγγίσουμε πλέον και ειδικές επαγγελματικές, κοινωνικές και πολιτισμικές ομάδες του πληθυσμού».

Ο βουλευτής Μαγνησίας ανέλυσε την πρότασή του, παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα. Μετά το τέλος της ομιλίας του, προέβη σε εκτενές σχόλιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπερθεματίζοντας στα όσα είπε ο βουλευτής Μαγνησίας, τόνισε ότι συμφωνεί απολύτως με την πρόταση του Χρ. Μπουκώρου και παρέθεσε στο σώμα τις πρωτοβουλίες του και τις επαφές του με τις ειδικές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

Οι επιστροφές και ο συμψηφισμός

Πιστώθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς η επιστροφή φόρου σε 840.000 φορολογούμενους που είχαν πιστωτικά εκκαθαριστικά. Τα χρήματα μπήκαν στους λογαριασμούς από την Παρασκευή. Ωστόσο, οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν έχουν οφειλές, τόσο στην εφορία όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία, τότε η επιστροφή φόρου συμψηφίζεται. Βέβαια, κάτι είναι από το τίποτα…

Κ. Μ.

Σεβασμός αλλά και κατανόηση

Συνεχόμενες είναι το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις στη Σκιάθο για τις άδειες καταστημάτων, την ηχορύπανση και άλλες παραβάσεις υγειονομικών μαγαζιών. Το νησί του Παπαδιαμάντη έχει αυτή την εποχή πολύ κόσμο. Πρέπει όμως να υπάρχει και σεβασμός, τόσο απέναντι στη δημοτική αρχή όσο και απέναντι στους πολίτες του νησιού. Χρειάζεται σεβασμός αλλά και κατανόηση όλων. Η Σκιάθος επένδυσε όλο το προφίλ της στη διασκέδαση και τις ανέσεις που παρέχει σαν νησί. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς. Κάπου πρέπει να υπάρξει μία ισορροπία, και γι’ αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων.

Κ. Μ.

Επηρεάζεται

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με φθινοπωρινές βροχές και καταιγίδες, που δεν ευνοούν καθόλου τα θερινά καταστήματα εστίασης. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Γιάννης Γρηγορίου, κάνει λόγο για διαρκή πτώση της κίνησης στα τοπικά καταστήματα, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Σύμμαχοι των επαγγελματιών είναι οι καιρικές συνθήκες και η διάθεση των καταναλωτών, η οποία με τη σειρά της επηρεάζεται από το γενικότερο οικονομικό κλίμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των επιχειρήσεων.

Γ. Υ.

Διαμαρτυρία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα καταστήματα της περιοχής μας, με τους επαγγελματίες να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που καταργούν την κυριακάτικη αργία. Οι φωνές διαμαρτυρίας πληθαίνουν όσο περνάει ο καιρός, με δεδομένο το γεγονός ότι οι αρνητικές επιπτώσεις επηρεάζουν τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους εμποροϋπαλλήλους, γιατί όλα λειτουργούν ως αλυσίδα. Στο μέτωπο κατά της λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές συμπορεύονται μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο, το ΕΚΒ αλλά και η ΟΕΒΕΜ.

Γ. Υ.

Πρόσβαση

Μια από τις πρώτες παρεμβάσεις που προτίθεται να υλοποιήσει η νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησής της σε σώμα, θα είναι η τοποθέτηση ειδικών κατασκευών στις εισόδους εμπορικών καταστημάτων για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το δραστήριο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος», ενώ σε πρώτη φάση τις ειδικές ράμπες θα τις παραγγείλει μικρός αριθμός καταστηματαρχών, καθώς το κόστος τους δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο σχεδιασμός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και αποδεικνύει ότι στον Βόλο ενισχύεται η προσπάθεια να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης, όπου οι υφιστάμενες υποδομές στους δρόμους και τα πεζοδρόμια χρήζουν σημαντικών διορθωτικών παρεμβάσεων.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου