ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το ΕΣΠΑ αγροτών

το-εσπα-αγροτών-393172

Το ΕΣΠΑ αγροτών

Στο Βόλο βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης. Μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση στην TRT, όπως πληροφορείται η στήλη είχε επαφές με ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, καθώς σύντομα το υπουργείο προγραμματίζει εκδήλωση στον Βόλο για το ΕΣΠΑ των αγροτών. Η κυβέρνηση έχει επενδύσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσδοκώντας ότι θα δώσει ανάσα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο που αντιμετωπίζει πλείστα προβλήματα.

Β.Κ.

Διάχυτη ικανοποίηση

Στο 60% έφτασε τελικά η συμμετοχή των εμπόρων στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Περισσότερα από τα μισά μέλη (255 από σύνολο 434) άσκησαν το δικαίωμα ψήφου τους και δεν απείχαν από τη διαδικασία. Οι εποχές είναι ιδιαίτερα δύσκολες ώστε να υπάρχει μικρή συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις εκλογικές διαδικασίες, όπως συμβαίνει με τις γενικές συνελεύσεις. Το δε Ενωτικό Εμπόριο, που αναδείχτηκε πρώτη δύναμη με 149 ψήφους, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένο, καθώς αύξησε τις έδρες τους, και το κυριότερο ο εμπορικός κόσμος έδειξε ότι έμεινε ευχαριστημένος από την απερχόμενη διοίκηση υπό τον Κωνσταντίνο Τσέλιο.

Κ. Μ.

Ζήτημα επιβίωσης

Στα συναισθήματα δυσφορίας και απογοήτευσης που κυριαρχούσαν μέχρι χθες στις τάξεις των μελών του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος», με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας των προαπαιτούμενων, που όταν τεθούν σε ισχύ θα μειώσουν σημαντικά το εισόδημα των συνανθρώπων μας με αναπηρίες, έρχεται πλέον να προστεθεί και το συναίσθημα της αγωνίας για την επόμενη μέρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των κινητικά αναπήρων επιβιώνει χάρις τα επιδόματα και τις συντάξεις που η κυβέρνηση θέλει τώρα να περικόψει, προκειμένου να συνεχίσει να καμαρώνει για τα πρωτογενή πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού. Έως και 30% θα μειωθούν σε ορισμένες περιπτώσεις τα αναπηρικά επιδόματα, όταν υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός.

Γ.Λ.

Το τερμάτισαν

Θα είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα παρθούν εις βάρος των συγκεκριμένων κατηγοριών ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ανάλογα μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν σε απόγνωση πολλούς συνανθρώπους μας, που βρίσκονται έτσι κι αλλιώς σε δεινή κατάσταση. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ένα 24ωρο μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία του αναπηρικού κινήματος, δημοσιοποιήθηκε ότι η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο για αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου επίσης σχεδιάζεται η επαναφορά των αντιμισθιών των αντιδημάρχων και των αποζημιώσεων των μελών των δημοτικών συμβουλίων. Πραγματικά, η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας το έχει τερματίσει σε ό,τι αφορά στην κοινωνική της πολιτική!

Γ.Λ.

Περί συνδικαλισμού

Ποικίλες απόψεις διατυπώνονται με αφορμή τις προχθεσινές εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου, με τοπικούς συνδικαλιστές να εκφράζουν τον προβληματισμό τους λόγω του μεγάλου αριθμού των εμπόρων που δεν συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες. «Ο συνδικαλισμός διέρχεται δύσκολη περίοδο», σχολίασε επαγγελματίας του Βόλου, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αποχή δεκάδων επαγγελματιών, από μια διαδικασία που τους αφορά άμεσα.

Γ. Υ.

Υπεράνθρωπες

Τρέχει και δεν φτάνει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης για τις παραλίες, τα δεκάδες ζητήματα που απασχολούν το νησί και ζητούν επειγόντως λύσεις. Ο ρόλος των αιρετών καθίσταται πολυδιάστατος στις εποχές της ύφεσης, με τους δημάρχους να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα βγάλουν πέρα.

Γ. Υ.

Να και ένα ευχάριστο

Μέσα από το επιδοτούμενο πρόγραμμα για άμεσες ενέργειες, που αφορούν απολύσεις από την επιχείρηση με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ», θα καταρτισθούν στη Μαγνησία 138 άνεργοι. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας και υπεύθυνος του παραρτήματος ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας Τρύφων Πλαστάρας, λέει ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα στην πορεία να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου