ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βολές

βολές-462783

ΒΟΛΕΣ

«Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την Εξεταστική για την Υγεία», τόνισε ο Ι. Φωτήλας από τον Βόλο και αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν εξετάζει και τα δύο χρόνια διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο εισαγγελέας πάει την υπόθεση Πολάκη στη δικαιοσύνη, ενώ έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Άδωνη Γεωργιάδη;». Στη Ν.Δ. πάντως φάνηκε και χθες πως είναι πεπεισμένοι, ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε ο έλεγχος να ξεκινήσει από το 1996 που ξεκίνησε η διακυβέρνηση Σημίτη, αλλά από το 1997, για να μην «ελεγχθεί» ο Παν. Κουρουμπλής, που τότε ήταν Γ.Γ. στο Υπ. Υγείας.

Β.Κ.

ΛΥΣΕΙΣ

Το πρόσφατο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις θεραπείες των καρκινοπαθών, βρέθηκε και πάλι στην ατζέντα της συζήτησης που είχε το κλιμάκιο της Ν.Δ. με τον διοικητή του Γ.Ν. Βόλου Μ. Δραμητινό. Ο διοικητής τούς ενημέρωσε πως το θέμα έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ωστόσο ο κ. Βασίλης Οικονόμου, λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τρόπο για να μην ταλαιπωρούνται ευάλωτες ομάδες, και έκανε αναφορά στην πρωτοβουλία που είχε ο ίδιος μαζί με τον βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρο, για να αναδειχτεί το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή και να πιεστεί το Υπ. Υγείας για να δοθεί λύση με επιπλέον χρηματοδότηση.

Β.Κ.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Ν. Χαυτούρα ως πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών ενέκρινε η Ομοσπονδία του κλάδου, με αφορμή την κλήση του σε πειθαρχικό από τον ΙΣΜ για το θέμα του ιδιώτη γιατρού, για το οποίο δημιουργήθηκε πολύς θόρυβος μετά από το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. «Ποινικοποιείται η νομιμότητα και νομιμοποιείται η παραβατικότητα», ήταν το σχόλιο του Λ. Καραγεώργου στη στήλη, με αφορμή την κλήση Χαυτούρα σε απολογία και αναμένοντας τις αποφάσεις.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου