ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε επιφυλακή

σε-επιφυλακή-464230

Σε επιφυλακή

Τη δική τους αγωνία ζουν τα τελευταία 24ωρα οι σχεδόν 100 δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Βόλου, οι οποίοι απασχολούνται σε δομές όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα δημοτικά ΚΔΑΠ, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για υποχρεωτική εγγραφή των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στα δημόσια νηπιαγωγεία. Όσες διαβεβαιώσεις και αν τους παρέχονται ότι δεν θα υποβαθμιστεί ο ρόλος των δημοτικών παιδικών σταθμών, όσες υποσχέσεις και αν άκουσαν αυτές τις ημέρες ότι θα ενισχυθούν οι συγκεκριμένες δομές με πόρους και προσωπικό, εξακολουθούν και βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς γνωρίζουν ότι η προσπάθεια αποδυνάμωσης των δήμων, είτε μέσω της περικοπής της χρηματοδότησης τους, είτε μέσω της υποστελέχωσης ακόμη και νευραλγικών δομών, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα μνημόνια και οι δεσμεύσεις που προκύπτουν από αυτά για τη χώρα μας κάθε άλλο παρά τους καθησυχάζουν. Μπροστά στα δεδομένα που διαμορφώνονται, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παλέψουν ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα, ενώ όπλα τους σε αυτό τον αγώνα είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και η άποψη της κοινωνίας για το έργο των υπαλλήλων.

Γ.Λ.

Υπήρχε ενημέρωση

Από τις 3 Μαΐου έχει ενημερώσει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας για τη συμμετοχή της στην 24η απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Μαΐου, για διαμαρτυρία απέναντι στα νέα μέτρα. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας, η απεργία ήταν γνωστή, καθώς η ΓΣΕΒΕΕ ενημέρωνε τότε με δελτίο Τύπου όχι μόνο για την απεργία την Κυριακή 7 Μαΐου αλλά και για την επικείμενη κινητοποίηση… Γι’ αυτό τον λόγο ακριβώς, τόνισε, υπήρχε και ο χρόνος προετοιμασίας, και η Ομοσπονδία εξέδωσε ενημερωτικές αφίσες για την κινητοποίηση.

Κ. Μ.

Δεν κάνουν πίσω…

Άλλαξε η δομή της κοινωνίας και πλέον πολλές υποθέσεις ανήλικης παραβατικότητας δεν αντιμετωπίζονται ούτε στο σχολείο ούτε στη γειτονιά. Πριν από 20 χρόνια, όπως σχολιάστηκε, δύσκολα έφταναν υποθέσεις στην Εισαγγελία Βόλου που αφορούσαν σε ανήλικους. Τώρα η ενημέρωση γίνεται άμεσα και για απλά θέματα, ενώ ορισμένες υποθέσεις θα μπορούσαν να διευθετηθούν χωρίς να έχει εμπλοκή η αστυνομία. Δυστυχώς, καμία πλευρά δεν κάνει πίσω.

Κ.Μ.

Ραντεβού

Ραντεβού στο υπουργείο για να πιέσουν για την έγκριση των μελετών, προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν στα λατομεία και στο μεροκάματο, θα επιδιώξουν από Δευτέρα οι λατόμοι του Νοτίου Πηλίου.

Βέβαια η συγκυρία δεν είναι με το μέρος τους και δεν γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να κλειστεί το ραντεβού, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Ε.Χ.

Μέτρα

Μέτρα εξοικονόμησης νερού στο υδραγωγείο του Βόλου, αποφασίζει την Τρίτη στη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Καλοκαίρι, άνοδος του υδραργύρου και υπερκατανάλωση νερού πάνε πακέτο, κι έτσι αποφασίζονται μέτρα πριν απαιτηθούν διακοπές.

Ε.Χ.

Ψυχολογία

Επιβαρύνεται ολοένα και περισσότερο η ψυχολογία του κόσμου λόγω της ύφεσης που είναι πλέον ο εφιάλτης για τη συντριπτική πλειοψηφία. Γροθιά στο στομάχι είναι η διαπίστωση ότι αρκετοί Βολιώτες έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους, ζητώντας τη συνδρομή του ψυχολόγου, προκειμένου να διαχειριστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το ερώτημα που πλανάται είναι τι θα γίνει αν συνεχιστεί επί μακρόν η ίδια κατάσταση.

Γ. Υ.

Μέτωπο

Κοινό μέτωπο κατά των απολύσεων των συμβασιούχων έχουν συγκροτήσει οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας ενάντια σε κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο. Όπως έχει υπογραμμίσει κατ’ επανάληψη ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με πνεύμα συνεργασίας. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση πορεύονται σε κοινή πλεύση, με γνώμονα την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όσων βρίσκονται αντιμέτωποι με τα δυσάρεστα παρελκόμενα των μνημονίων.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου