ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απορρίφθηκαν

απορρίφθηκαν-467130

Απορρίφθηκαν

Κατέθεσαν υποψηφιότητα για τις εκλογές στη Φιλόπτωχο, αλλά δεν ανακηρύχθηκαν ως υποψήφιοι. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο του Ορφανοτροφείου, Άγγελο Αγραφιώτη, και τον Απ. Τσουκαλά.

Ο μεν πρώτος δεν ήταν τακτοποιημένος οικονομικά ως όφειλε, για να μπορέσει να έχει δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, η υποψηφιότητα του δεύτερου εμπίπτει στο ασυμβίβαστο, ως αναπληρωματικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής.

Η εφορευτική επιτροπή απέρριψε τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες και, πλέον, υποψήφια είναι 15 άτομα για το διοικητικό συμβούλιο και τρία για την εξελεγκτική επιτροπή.

Ε.Χ.

Θλιβερές διαπιστώσεις

Οι επιστήμονες, τα πολιτικά στελέχη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που μίλησαν στη χθεσινή ημερίδα για την οδική ασφάλεια που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Υποδομών στην Αγριά, συμφώνησαν ότι χωρίς την κατάλληλη κυκλοφοριακή αγωγή δεν πρόκειται να περιοριστεί το θλιβερό φαινόμενο των τροχαίων δυστυχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας. Οι επιστήμονες, από την πλευρά τους, προτείνουν στις επιτροπές της Βουλής την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την ένταξη του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, τα πολιτικά στελέχη που απαρτίζουν τις επιτροπές της Βουλής υπόσχονται ότι θα υλοποιήσουν αυτές τις προτάσεις, ενώ τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου αρκούνται στην καταγραφή του προβλήματος και στη διοργάνωση ημερίδων, όπως η χθεσινή, όπου έγιναν γι’ άλλη μια φορά θλιβερές διαπιστώσεις και προέκυψαν ανησυχητικά συμπεράσματα, τα οποία θα ξεχαστούν μετά από λίγες ημέρες, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα θύματα των τραγωδιών στην άσφαλτο.

Γ.Λ.

Πλήθος προτάσεων εν αναμονή της προσφυγής

Γεμάτη ήταν χθες η ισόγεια αίθουσα των δικαστηρίων όπου είχε ενημερωτική εκδήλωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου. Ο λόγος; Ότι το θέμα προς συζήτηση ήταν τα τερματικά μηχανήματα. Οι δικηγόροι οφείλουν μέχρι τις 27 Ιουλίου να προχωρήσουν στην εγκατάστασή τους. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το νομικό πλαίσιο, αλλά και οι προτάσεις που έχουν γίνει στον σύλλογο. Συνολικά έξι τράπεζες έσπευσαν να καταθέσουν προσφορές. Οι δικηγόροι, πάντως, περιμένουν η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να προσφύγει κατά της επίμαχης ΚΥΑ στο ΣτΕ.

Κ. Μ.

Νομικός

Παρουσία νομικού πλέον οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Κι αυτό γιατί τα μέλη που ψηφίζουν για ανακλήσεις ή μη αδειών καταστημάτων και επιχειρήσεων βάσει εισηγήσεων υπηρεσιών, είναι σε κάθε περίπτωση εκτεθειμένα απέναντι στις αποφάσεις τους.

Σωρηδόν οι μηνύσεις που δέχονται, όπως ανέφεραν δύο από τα μέλη της επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης και ο δημοτικός σύμβουλος, Απ. Γαλάτης. Αν ανακαλέσουν άδεια από τον θιγόμενο, αν δεν ανακαλέσουν άδεια από τις υπηρεσίες.

Είναι στη μέση και βάλλονται κάθε φορά από διαφορετική πλευρά.

Ε.Χ.

Απαιτείται προσοχή

Την αντίθεσή του απέναντι στις δημοσκοπήσεις για επικοινωνιακούς λόγους εξέφρασε ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής της Σχολής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος στο περιθώριο προχθεσινής εκδήλωσης στον Βόλο τόνισε ότι απαιτείται σημαντική προεργασία και ιδιαίτερη προσοχή. Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των γαλλικών εκλογών, ο ίδιος τόνισε ότι «ήταν ένα ολόκληρο ερευνητικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, και υλοποιήθηκε με τη συμβολή ενός ερευνητικού κέντρου πολιτικής επιστήμης», για να δώσει εύστοχα την απάντηση στο ερώτημα πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι δημοσκοπήσεις.

Γ. Υ.

Ερώτημα

Καταργούνται οι πανελλαδικές και καθιερώνεται η δεκατετράχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Το ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι μετά την αποφοίτηση, για τους χιλιάδες νέους που αναζητούν τα επόμενα βήματα, τα οποία θα τους οδηγήσουν στην επαγγελματική αποκατάσταση. Το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει επαγγελματικό μέλλον για τους αποφοίτους, αν θα υπάρχουν κίνητρα για να παραμείνουν στην Ελλάδα ή θα αποτελέσει μονόδρομο η αναζήτηση προοπτικών εξέλιξης στο εξωτερικό.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου