ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προσχηματικός διάλογος

προσχηματικός-διάλογος-468738

Προσχηματικός διάλογος

Προσχηματικό χαρακτηρίζει τον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και των εκπροσώπων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Τσάμης, καθώς στην πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου του με τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα της μεταρρύθμισης του εθνικού συστήματος υγείας, με θέμα αιχμής τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, ο κ. Ξανθός μπορεί να άκουσε με ενδιαφέρον τις ενστάσεις αλλά και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του ιατρικού κόσμου για τον νέο θεσμό, ωστόσο δεν έλαβε υπόψη καμία από αυτές. Αυτή η τακτική κάνει τον κ. Τσάμη να σκέφτεται ότι έχει προαποφασιστεί η υλοποίηση του επίμαχου σχεδιασμού, που δεν προβλέπει την κάλυψη του συνόλου της επικράτειας σε πρώτη φάση, ενώ μετά την παρέλευση της πρώτης τετραετίας εφαρμογής του μέτρου, με πόρους που έχουν εξασφαλιστεί από κοινοτικά κονδύλια, δεν υπάρχει στη συνέχεια τίποτα το συγκεκριμένο. Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας θα πορεύονται μετά το 2021 στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, όπως άλλωστε συμβαίνει με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής σε όλους τους τομείς.

Γ.Λ.

Κεραίες

Το θέμα της απελευθέρωσης της εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη, έρχεται σήμερα προς συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Όπως είναι γνωστό, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας παντού μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα, ακόμη και σε περιοχές ειδικής προστασίας όπως είναι οι αρχαιολογικοί χώροι, και αφαιρεί κάθε αρμοδιότητα από τον Δήμο Βόλου, ακόμη και να γνωμοδοτεί. Αποκλειστικός υπεύθυνος να γνωμοδοτεί είναι η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Το ζήτημα έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, που αναμένεται να πυκνώσουν όταν θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν κεραίες σε γειτονιές της πόλης.

Ε.Χ.

Γαλάζιες σημαίες

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου θα ανακοινωθούν οι γαλάζιες σημαίες για τις ακτές στην Ελλάδα.

Πέρυσι τον Μάιο είχαν δοθεί 9, για ισάριθμες ακτές του Δήμου Βόλου.

Αναμένουμε τα φετινά αποτελέσματα.

Ε.Χ.

Περικοπές

Κίνητρα ανάπτυξης είναι το ζητούμενο για την τοπική αγορά, που παραπαίει μεταξύ της ύφεσης και της δραματικής μείωσης των εσόδων των καταναλωτών. Μια από τα ίδια ήταν στο μεταξύ η εικόνα των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που ολοκληρώθηκαν με πτωτική τάση και αρνητικό πρόσημο. Η έλλειψη κινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε συνάρτηση με τον φόβο των νέων μέτρων που συνεπάγονται νέες περικοπές, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τους εμπόρους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του οικονομικού επόπτη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Απόστολου Οντόπουλου: «Όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι ολέθρια για τις μικρές επιχειρήσεις, που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με τον κίνδυνο του λουκέτου». Πότε επιτέλους θα το αντιληφθούν όσοι κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους;

Γ. Υ.

Αιμοδότες

Γενική είναι στο μεταξύ η διαπίστωση, ότι αιμοδότες της οικονομίας είναι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι παρά τις μεγάλες μειώσεις των εισοδημάτων τους εξακολουθούν να στηρίζουν παιδιά και εγγόνια που βρίσκονται αντιμέτωπα με την ανεργία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τοπικός επιχειρηματίας, είναι λογικό να μην υπάρχει δουλειά στην αγορά, λόγω των νέων μειώσεων στις συντάξεις, για τις οποίες τόσος λόγος γίνεται.

Γ. Υ.

Πλεύση

Ιδιαίτερα σημαντικές για την τουριστική προβολή της Μαγνησίας είναι οι επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην περιοχή μας, με τη συνδρομή τοπικών φορέων. Το πιο σημαντικό εφόδιο για την ανάπτυξη είναι η συνεργασία, και στο συγκεκριμένο σημείο έγκειται το παράπλευρο κέρδος που αποκομίζει η περιοχή μας. Γι’ αυτό τον λόγο είναι αναγκαία η συνέχιση της κοινής γραμμής πλεύσης σε όλα τα πεδία.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου