ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καταστατικό

καταστατικό-470096

Καταστατικό

Τράπεζα αίματος δημιουργεί ο Δήμος Βόλου, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των δημοτών του. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Το καταστατικό για τη λειτουργία της τράπεζας αίματος, που ζήτησε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, θα παρουσιάσουν οι υπηρεσίες σε επόμενη συνεδρίαση.

Ε.Χ.

Η παραπληροφόρηση

Το ζήσαμε και αυτό. Να ψάχνουμε να βρούμε τους εκατοντάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που δήθεν είχαν τραυματιστεί στα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Σήμερα με την ανακοίνωσή του, το ΕΚΑΒ Λάρισας επαναφέρει τα πράγματα στη θέση τους. Πενήντα ήταν οι επιπόλαιοι τραυματισμοί. Ούτε εκατό, ούτε διακόσιοι, ούτε τριακόσιοι. Ευτυχώς, πάντοτε η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια. Όσο για τη φήμη για τον νεκρό, που έκοψε την ανάσα όλων, αυτός τελικά ήταν ένας οπαδός της ΑΕΚ, που βρέθηκε σε λάθος κερκίδες και προσποιήθηκε ότι είχε πεθάνει. Οι ΠΑΟΚτζήδες είχαν πέσει όλοι επάνω του και τον χτυπούσαν. Κάτι έπρεπε να κάνει ο άνθρωπος για να σωθεί…

Κ.Μ.

Υπάρχει χρόνος

Ήταν πρώτοι που φώναξαν ότι ο τελικός Κυπέλλου δεν έπρεπε να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, και πρώτοι τα ακούνε απ’ όλους. Ο λόγος βέβαια αφορά τους αστυνομικούς υπαλλήλους Μαγνησίας, που αυτές τις μέρες δέχονται ανελέητη κριτική, αλλά παραμένουν σιωπηλοί. Μετά από τόσες μέρες αϋπνίας οι άνθρωποι τι να κάνουν; Είναι ήσυχοι που δεν υπήρξε κανείς νεκρός, και από κει και πέρα υπάρχει χρόνος, αλλά και πλούσιο υλικό, για τα περαιτέρω…

Κ. Μ.

Εν αναμονή

Η εικόνα στην επιφάνεια της θάλασσας χθες το πρωί στην παραλία του Βόλου και, συγκεκριμένα, στο ύψος του πανεπιστημιακού συγκροτήματος ήταν άσχημη. Σκουπίδια, κομμάτια από ξύλα, τελάρα από φελιζόλ που χρησιμοποιούν οι ιχθυέμποροι και πλαστικά μπουκάλια, συνέθεταν ένα εξαιρετικά δυσάρεστο σκηνικό, ενώ η θάλασσα είχε πάρει ένα γκρίζο χρώμα και θύμιζε βούρκο. Η στήλη δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από πολίτες που διαμένουν στην περιοχή, αλλά και από περιπατητές που δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για το συγκεκριμένο φαινόμενο. Στο μυαλό τους ήταν το πρόβλημα της ρύπανσης, στο τμήμα της παραλίας μεταξύ του Τελωνείου και του επιβατικού λιμανιού, όπου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις νέες δειγματοληψίες που έγιναν στο σημείο.

Γ.Λ.

Συμπληγάδες

Η έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη πόρων είναι τα δύο βασικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ένας αιρετός, με αιχμή του δόρατος την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο και τους κατά τόπους ΟΤΑ που καλούνται να επωμιστούν περισσότερες αρμοδιότητες. Τα παραπάνω υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου, Άγγελος Αργυρίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος της αυτοδιοίκησης χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Δεν είναι εύκολο για μας να δίνουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», όπως επεσήμανε ο ίδιος, μιλώντας για τις «συμπληγάδες» που διέρχονται πλέον οι αιρετοί, κυρίως των μικρών νησιών.

Γ. Υ.

Ερώτημα

Οι τουριστικές περιοχές εισέρχονται πλέον στους ρυθμούς της νέας σεζόν, που όπως δείχνουν τα πρώτα δεδομένα θα έχει θετικό πρόσημο και αυξητική τάση. Παρόλα ταύτα, η αγωνία των επαγγελματιών είναι έκδηλη, λόγω των υπέρογκων υποχρεώσεων που πρέπει να καλύψουν, σε μια περίοδο κατά την οποία ο τζίρος σημειώνει πτωτική τάση τα τελευταία χρόνια. Το ερώτημα που θέτουν κατ’ επανάληψη οι επαγγελματίες του τουρισμού, σχετίζεται με τη δραματική μείωση των οικονομικών δεδομένων των τουριστών, οι οποίοι διαθέτουν πολύ λιγότερα χρήματα για τις διακοπές τους, σε σχέση με το παρελθόν, επηρεάζοντας αναλόγως τα έσοδα που εισρέουν στα ταμεία των επιχειρήσεων.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου