ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Eίχε ανταπόκριση, αλλά…

eίχε-ανταπόκριση-αλλά-471575

Eίχε ανταπόκριση, αλλά…

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του εμπορικού κόσμου στην 24ωρη απεργία που κηρύχθηκε στο εμπόριο την περασμένη Κυριακή. Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας είναι ικανοποιημένη γι’ αυτό. Το ίδιο και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει τελικά με το ζήτημα αυτό. Και με το ασφαλιστικό είχαν ξεσηκωθεί όλες οι επαγγελματικές τάξεις, αλλά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κανονικά.

Κ.Μ.

Ολοκληρώνονται

Τρεις εισαγγελικές έρευνες είναι ανοιχτές στα Δικαστήρια Βόλου με το θέμα της ρύπανσης και μία τέταρτη δικογραφία είναι «καθοδόν», αν και εφόσον εντοπιστεί ο ρυπαντής του λιμανιού. Η πορεία πάντως των ήδη διενεργούμενων προκαταρκτικών φαίνεται ότι ολοκληρώνεται, και το αποτέλεσμά τους θα έχει μεγάλη σημασία.

Κ.Μ.

Εξω φρενών

Αστραψε και βρόντηξε χθες με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Αργύρης Διχτάς. Και είχε δίκαιο όταν έλεγε ότι αν θέλουν ιδιωτικές εταιρείες -εννοούσε τις ΠΑΕ- να κάνουν τις διοργανώσεις τους, να φροντίζουν μόνες τους και για την ασφάλεια εντός και εκτός γηπέδων. Δεν είναι ο ρόλος του αστυνομικού να παίζει τη ζωή του κορώνα – γράμματα για τους ανεγκέφαλους που κυκλοφορούν και οπλοφορούν με κατσαβίδια και μαχαίρια, επειδή έτσι την είδαν. Αφού η αστυνομία δεν εισακούστηκε όταν έλεγε ότι δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, και αφού κάποιοι ήρθαν να σφαχτούν, ας αναλάβουν αυτοί που πρέπει τις ευθύνες τους.

Ε.Χ.

Πικρία

Μία πικρία υπήρχε από τον διευθυντή του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου, Ιωάννη Παπαδόπουλο. Ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου Βόλου για να καλυφθούν τα έξοδα της μετάβασης 15 μαθητών στην Ιταλία, όπου η χορωδιακή σύμπραξη τριών σχολείων μάγεψε την Ευρώπη. Χίλια ευρώ έδωσε ο Δήμος Βόλου και τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από την τοπική κοινωνία. Αντιθέτως ο Δήμος Αλμυρού προσέφερε 8.000 ευρώ και γι’ αυτό το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο της περιοχής θα παραδώσουν τιμής ένεκεν την πλακέτα στον δήμαρχο για να κοσμεί το δημαρχείο της περιοχής.

Ε.Χ.

Διπλή επιτυχία

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων του Βόλου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επιτυχία της προχθεσινής κινητοποίησης, όπου έκλεισαν όλα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας να λειτουργεί η αγορά 30 Κυριακές τον χρόνο, όχι μόνο λόγω της ανταπόκρισης των μελών του εμπορικού συλλόγου στην απόφαση της διοίκησης να κλείσουν τα μαγαζιά, αλλά κυρίως λόγω της στάσης των καταναλωτών που ήταν απόντες από την αγορά και δεν ψώνισαν από τα πολυκαταστήματα, πολλά από τα οποία αναγκάστηκαν να κλείσουν μετά το μεσημέρι εξαιτίας της αναδουλειάς.

Γ.Λ.

Προβληματισμός

Το θέμα της παραχώρησης των παραλιών και η καθυστέρηση έκδοσης της κοινής υπουργικής απόφασης, προβληματίζουν ιδιαίτερα τους δημάρχους, πολύ δε περισσότερο τους αιρετούς των τουριστικών περιοχών. «Μπήκαμε στην τουριστική σεζόν και δεν υπάρχουν ακόμη ανεπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα στις παραλίες» σχολίαζε χθες ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, σχολιάζοντας την αβελτηρία που υπάρχει. Στα πολλά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αιρετοί, προστίθεται ακόμη ένα, αυξάνοντας στο κατακόρυφο την αγωνία, καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Γ. Υ.

Εκ των ενόντων

Μια και ο λόγος για τους αιρετούς είναι άξιος υπογράμμισης, ο φόρτος εργασίας που καλούνται να επωμιστούν αρκετοί λόγω έλλειψης προσωπικού. Απτή απόδειξη ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος καλείται να καλύψει παράλληλα με τις αυτοδιοικητικές του υποχρεώσεις και τη γραμματειακή υποστήριξη για πολλά θέματα του δήμου. Η δραματική υποστελέχωση που παρατηρείται σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του διοικητικού, καλύπτεται εκ των ενόντων, με επιπλέον εργασία και πολύ προσπάθεια. Κι όλα αυτά λόγω της ύφεσης, που δεν αφήνει περιθώρια για ανάσα σε κανένα πεδίο.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου