ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σήκωσαν μανίκια

σήκωσαν-μανίκια-474606

Σήκωσαν μανίκια

Σύσσωμη η δημοτική αρχή βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για να προετοιμάσει τον χώρο όπου σήμερα θα φιλοξενηθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι σήκωσαν μανίκια και βοηθούν όπου μπορούν, για να είναι σήμερα τα πάντα έτοιμα.

Ε.Χ.

Ελλειψη

«Ξελαρυγγιάστηκε» η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Κική Δανιηλίδου για να κάνει την απονομή των βραβείων στους μαθητές που συμμετείχαν στη Διασχολική Έκθεση Τέχνης. Κι αυτό γιατί σε ολόκληρο πολιτιστικό κέντρο, αυτό της Ν. Ιωνίας, δεν υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση, από τότε που έκλεψαν το σύστημα επιτήδειοι. Κανείς δεν φρόντισε να αποκατασταθεί η έλλειψη…

Ε.Χ.

Λίγα και καλά

Δεν είπε πολλά λόγια, χθες, ο πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ανακοινώνοντας την αθωωτική απόφαση για τον αιρετό δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο για την αντιποίηση τίτλου. Είπε, όμως λίγα και καλά. Συγκεκριμένα ζήτησε να δοθεί βάση στην …καθημερινότητα. «Ο κόσμος υποφέρει» ήταν το μήνυμα του προέδρου, και προέτρεψε να υπάρχει ομαλότητα.

Κ. Μ.

Πολύωρη αναμονή κάθε μέρα

Απίστευτη ταλαιπωρία χθες για ακόμη μία φορά στη ΔΕΗ για τους καταναλωτές. Η αναμονή για τη ρύθμιση οφειλής έφτασε για πολίτη τις τρεισήμισι ώρες! Τρείς υπάλληλοι προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν δεκάδες πολίτες. Ένας και μόνο υπάλληλος εκτελούσε χρέη ταμία. Άραγε η ΔΕΗ δίνει την απαραίτητη έμφαση για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη; Υπάρχει τέτοιο κριτήριο στην κατανομή των καθηκόντων στους υπαλλήλους; Για το υπάρχον προσωπικό μιλάμε, όχι για προσλήψεις. Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ταλαιπωρημένου αυτού πολίτη.

Κ. Μ.

Αβολα

Ιδιαίτερα άβολα πρέπει να αισθάνθηκε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Νέστορας Αντωνίου, στη χθεσινή εκδήλωση για την παράδοση του ασθενοφόρου που δώρισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όταν άκουσε τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Νικήτα Πρίντζο να προτείνει να καλύψει ο ίδιος ο συνεταιρισμός τα έξοδα μισθοδοσίας για τον οδηγό του ασθενοφόρου, υπό την προϋπόθεση ότι η ΥΠΕ θα ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την πρόσληψη του συγκεκριμένου υπαλλήλου. Η πολιτεία που αποδέχεται τις δωρεές των ιδιωτών, αποδεικνύεται απροετοίμαστη (για να μην πούμε ανίκανη) να τις αξιοποιήσει,καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, τις οποίες βεβαίως δεν μπορούν να καλύψουν οι ιδιώτες με τις δωρεές τους. Κατά συνέπεια, αν δεν καλυφθεί άμεσα η κενή θέση οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Βελεστίνου, τότε το υπερσύγχρονο όχημα που δώρισε χθες η ΕΑΣ Βόλου θα απαξιωθεί.

Γ.Λ.

Αγώνας δρόμου

Τελειωμό δεν έχει ο αγώνας δρόμου στον οποίο έχει επιδοθεί η δημοτική αρχή της Σκοπέλου, προκειμένου να ξεπεραστούν οι «σκόπελοι» της υποστελέχωσης του δήμου, σε καίριους τομείς, όπως η τεχνική υπηρεσία. «Αυτό που μας νοιάζει είναι πώς θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο της υποστελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας, για να υλοποιηθούν τα έργα», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη, δίνοντας το στίγμα της αναμέτρησης με τον χρόνο, κόντρα στις δυσκολίες που προκαλεί η ύφεση και η έλλειψη προσωπικού.

Γ. Υ.

Τι μένει;

Κοινές είναι οι θέσεις των ξενοδόχων σχετικά με τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος. «Θεωρητικά θα υπάρξει αύξηση του τουρισμού αλλά το θέμα είναι τι μένει σε εμάς επί της ουσίας», υπογράμμισε η Μαίρη Διαμάντη, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, αναφερόμενη στην αυξημένη φορολογία και το σχεδιαζόμενο τέλος διανυκτέρευσης, το οποίο χαρακτήρισε «καταπέλτη».

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου