ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόβλημα

πρόβλημα-475385

Πρόβλημα

Ολοκαίνουριο πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο παρέδωσε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, Νικήτας Πρίντζος. Το ένα πρόβλημα λύνεται… Παραμένει όμως το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων, που έχει ως αποτέλεσμα να καλύπτονται οι βάρδιες μόνο μερικές ημέρες την εβδομάδα. Οι ιδιώτες κάνουν την προσπάθεια στο πλαίσιο της κοινωνικής τους δράσης να απαλύνουν προβλήματα, θα πρέπει όμως και το κράτος να μεριμνήσει να καλύψει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες.

Ε.Χ.

Κουνούν δάχτυλο

«Μπορεί οι κατηγορίες να αφορούν αντιποίηση τίτλου και οι κατηγορίες να είναι μάλλον λιγότερες από όσες θα μπορούσαν να είναι λόγω του πρόσφατου νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά το ζήτημα είναι πολιτικό και δεν αρκούν μόνο οι νομικές διαδικασίες». Άλλη μία… βολιώτικη πρωτοτυπία μελών της κίνησης, που κουνούν… δάχτυλο στην Αποκεντρωμένη, λες και ο απερχόμενος ή ο νέος προϊστάμενος δεν ξέρουν τη δουλειά τους και περιμένουν κάποιους να τους την υποδείξουν.

Ε.Χ.

Πόλεμος για την κυριακάτικη εργασία

Περίμεναν η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης της αγοράς και η απάντηση που πήραν τελικά άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο, από οχτώ που είναι σήμερα… Οι έμποροι πίστευαν ότι γίνονται γραφικοί να επαναλαμβάνουν τα ίδια. Είχαν κερδίσει, εξάλλου, και την υπόθεση με την κυριακάτικη εργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ένιωθαν ασφαλής. Έτσι άφησαν το θέμα να ξεχειλώσει… και ήρθε ο αιφνιδιασμός. Παίρνουν λοιπόν πίσω και αυτοί με τη σειρά τους τα πάντα. Λένε καμία Κυριακή ανοιχτά!

Κ. Μ.

Πονοκέφαλος με τον ρυπαντή

Νέοι έλεγχοι με δειγματοληψίες έγιναν χθες στα δίκτυα ομβρίων και ακάθαρτων, μήπως και εντοπιστεί κάποια βλάβη και υπάρχει διαρροή. Τα αποτελέσματα των ελέγχων φτιάχνουν πλέον στοίβες εγγράφων στην Εισαγγελία. Οι έρευνες κρατούν σειρά εβδομάδων. Ωστόσο, ο ρυπαντής δεν μπορεί να εντοπιστεί. Λες και είναι «αόρατος» ένα πράμα.

Κ. Μ

Επί ποδός

Αγανάκτηση και οργή επικρατούν στις τάξεις των εμπόρων του Βόλου για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα για περισσότερες από 30 Κυριακές το χρόνο. Γι’ αυτό και η απόφαση να μπει λουκέτο στην τοπική αγορά μεθαύριο Κυριακή ήταν ομόφωνη, από τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου. Μπροστά στην απειλή που έχει απέναντι του το λιανεμπόριο, οι όποιες παραταξιακές και ιδεολογικές διαφορές των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου πρέπει να παραμεριστούν και στη θέση τους να προταχθούν τα συμφέροντα του κλάδου και η διαφύλαξη των κατακτήσεων για τη λειτουργία της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού – και όχι για το συμφέρον των πολυκαταστημάτων. Η κινητοποίηση της ερχόμενης Κυριακής θα έχει ωστόσο επιτυχία μόνο αν αντιληφθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και οι ίδιοι οι καταναλωτές και απέχουν από την εμπορική αγορά, όπου οι μεγάλες αλυσίδες των πολυεθνικών θα βρουν πεδίο δόξης λαμπρό, μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των θεσμών για άνοιγμα της αγοράς τις Κυριακές.

Γ.Λ.

Τόνωση

Πολύς λόγος γίνεται για την καλή τουριστική σεζόν που αναμένεται φέτος και το πλήθος των επισκεπτών που θα επισκεφτούν τη Μαγνησία, χερσαία και νησιωτική, στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το ζήτημα είναι αν οι επισκέπτες θα τονώσουν στον βαθμό που αναμένεται την τοπική οικονομία και τους τζίρους των επιχειρήσεων, που μέχρι στιγμής έχουν αρνητικό πρόσημο.

Γ. Υ.

Μείωση

Δεν έχει αρχή και τέλος η αγωνία των μικρομεσαίων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη περίσκεψη τη μείωση του αφορολόγητου, τη μείωση των εσόδων τους και ταυτόχρονα την αύξηση των υποχρεώσεών τους. Οι συσχετισμοί είναι μάλλον εφιαλτικοί και το ερώτημα τι θα γίνει στο μέλλον, αναζητά ακόμη απάντηση.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου