ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μείωση

μείωση-478678

Μείωση

Νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνεται σε όλους τους τομείς την τελευταία πενταετία, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των ταξιδιών αναψυχής που πλέον περιορίζονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς αυξάνεται κατακόρυφα καθώς μειώνεται δραματικά η δυνατότητα προμήθειας καυσίμων για τα Ι.Χ., τουλάχιστον στον βαθμό που συνέβαινε παλιότερα. Η μείωση στις πωλήσεις βενζίνης, στην οποία έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί η Βάσω Κοντοχρήστου, γραμματέας στο ΔΣ της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας, καταγράφεται ως ένα από τα παρελκόμενα της οικονομικής δυστοκίας που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία, περιορίζοντας δραματικά τις καθημερινές δαπάνες.

Γ. Υ.

Κυκεώνας

Προβληματισμένοι δηλώνουν οι ξενοδόχοι λόγω της μειωμένης κίνησης της Πρωτομαγιάς, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, να υπογραμμίζει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για εκατομμύρια τουριστών, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι δεν είναι ευδιάκριτοι στην καθημερινότητα των ξενοδόχων, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να ξεκινήσει η κίνηση της νέας σεζόν, έχοντας στο μεταξύ να αντιμετωπίσουν έναν κυκεώνα δυσεπίλυτων προβλημάτων και υπέρογκων υποχρεώσεων.

Γ. Υ.

Θετική αποτίμηση

Κάτι παραπάνω από επιτυχημένο κρίνεται το αποτέλεσμα του πιλοτικού προγράμματος κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία που υλοποιήθηκε φέτος και στη Μαγνησία. Οι εκατοντάδες μικροί μαθητές που ήρθαν σε επαφή με το υγρό στοιχείο, υπό την επίβλεψη έμπειρων προπονητών, δεν διασκέδασαν απλώς απολαμβάνοντας το νερό σε οργανωμένες αθλητικές υποδομές, αλλά έμαθαν πώς να κολυμπούν με ασφάλεια και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για μια χώρα που βρέχεται από θάλασσα και θρηνεί κάθε καλοκαίρι δεκάδες θύματα από πνιγμό. Ενδεικτική της επιτυχίας του προγράμματος κολύμβησης είναι πάντως η επιθυμία όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων για την επανάληψη του από την επόμενη σχολική χρονιά.

Γ.Λ.

Από την τσέπη τους

Από την τσέπη τους θα κληθούν να πληρώσουν και τη φετινή αντιπυρική περίοδο τα καύσιμα για την κίνηση των οχημάτων τους, οι εκπρόσωποι και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων, που όλοι αναγνωρίζουν τον σημαντικό τους ρόλο στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. Αυτό το θέμα τέθηκε μετ’ επιτάσεως στη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, το οποίο συνήλθε με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Οι εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων ζήτησαν να υπάρξει τρόπος για την κάλυψη των εξόδων που βαρύνουν τους ίδιους τους εθελοντές. Με τα σημερινά δεδομένα δεν προβλέπεται πάντως κάτι τέτοιο, ωστόσο είναι στο χέρι των διοικούντων να εξασφαλίσουν από κάποιον κωδικό ένα υποτυπώδες κονδύλι, με το οποίο θα καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης των εθελοντών.

Γ.Λ.

Τραγικές ελλείψεις

Όλα γίνονται με τη συνεργασία και την καλή θέληση… Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, διαπιστώθηκαν για άλλη μία χρονιά φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα για την αντιπυρική περίοδο. Το βάρος βεβαίως αυτών των ελλείψεων καλείται και σηκώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαφορετικά… Ακόμη, και οι εθελοντές που βοηθούν στο έργο των αρμοδίων φορέων αναγκάζονται να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για τα καύσιμα.

Κ. Μ.

Ακάλυπτο και ακέφαλο

Πήραν το προσωπικό που ήθελαν για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, τη λειτουργία του οποία ανέλαβε φέτος η Fraport, και άφησαν ακάλυπτο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Η αγωνία της δημοτικής αρχής Σκιάθου για την αντιπυρική περίοδο στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου στην Περιφερειακή Ενότητα χθες ήταν έκδηλη. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν έθεσε κανένα άλλο θέμα παρά μόνο αυτό: Τι θα γίνει με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου. Το Κλιμάκιο λειτουργεί ακόμη και χωρίς διοικητή. Βεβαίως, η απάντηση ήταν ότι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενημερωθεί και αναμένεται να υπάρξει λύση στο θέμα σύντομα…

Κ. Μ.

Δυναμική ανάπτυξη

Εσφυζε από κόσμο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο Αϊ Γιάννης. Το εν λόγω τουριστικό θέρετρο του Πηλίου επέλεξαν πολλοί εκδρομείς για χαλάρωση και ψυχαγωγία. Ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου και πολλοί ξένοι τουρίστες. Η περιοχή φαίνεται ότι αναπτύσσεται περαιτέρω και μάλιστα δυναμικά και όχι άδικα. Εκτός από τις καταπληκτικές παραλίες υπάρχουν φανταστικά μονοπάτια που πολλοί περιπατητές τα ακολούθησαν.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου