ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση

πρόταση-491409

Πρόταση

Ο πρώην νομαρχιακός και επιμελητηριακός σύμβουλος Μαγνησίας Φώτης Ζεμπέκης, έχει αφιερώσει και την τελευταία ικμάδα των προσπαθειών του προκειμένου να δημιουργηθεί άμεσα, παράρτημα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη Σκιάθο. Όπως έλεγε στη στήλη, μόνο έτσι θα εξυπηρετούνται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (κυρίως μετακίνησης), οι επαγγελματίες, του συγκεκριμένου νησιού, αλλά και όλων των Β. Σποράδων, όπου δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μέλη του Επιμελητηρίου. Ο ίδιος μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το παράρτημα της Θάσου, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Επιμελητηρίου Καβάλας, παρόλο που η απόσταση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετά μικρότερη, σε σχέση με την απόσταση Βόλου – Β. Σποράδων. Καιρός είναι, από τα λόγια το Επιμελητήριο Μαγνησίας, να περάσει στις πράξεις.

Β.Κ.

Παρένθεση

Το περιστατικό με τον Πέτρο Μπέλλο στο Δημαρχείο Βόλου, φαίνεται πως ήταν μια θλιβερή παρένθεση και ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Αύριο, Σάββατο, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας, θα πραγματοποιήσει τη γενική της συνέλευση στο χώρο του Δημαρχείου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ιππόκαμπου, Πέτρος Μπέλλος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας, Ράλλης Τσιουλάκης και οι άνθρωποι του Δήμου συνεργάζονται για τη διαμόρφωση της αίθουσας, έτσι ώστε ο χώρος να είναι λειτουργικός για τα άτομα με κινητικά προβλήματα που θα συμμετέχουν στη συνέλευση.

Ε.Χ.

Διεκδικήσεις

Αντέδρασαν στην αλλαγή χρήσης του οικοδομικού τετραγώνου στη Ν. Ιωνία, ιδιοκτησίας του ΟΤΕ, τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Μαργαρίτης Πατσιαντάς και Θεόδωρος Τσαλούχας. Σημειώνεται ότι η χρήση του χώρου θα είναι πλέον για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου. Και οι δύο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν ζητώντας… να διεκδικήσει ο δήμος να περάσει η έκταση στην πόλη και να μη γίνει εμπορικό κέντρο, με το επιχείρημα ότι: «τον έχουμε χρυσοπληρώσει τον ΟΤΕ». Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, είναι περιττό.

Ε.Χ.

Προβληματισμός

Στα δίκτυα όμβριων και ακαθάρτων στρέφει τις έρευνες για τον ρυπαντή η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του ελέγχου για τα βαρέα μέταλλα δεν έγιναν γνωστά. Η καφεκίτρινη κηλίδα μπροστά από το κεντρικό λιμάνι και μέχρι το Τελωνείο συνεχίζει να υφίσταται; Τις μέρες του Πάσχα οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι είχε εξαφανιστεί ως διά μαγείας.

Κ. Μ.

Προχειρότητες

Το κυρίαρχα ζητήματα για τους γιατρούς, που διαφωνούν με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη δημιουργία των τοπικών μονάδων υγείας, είναι η στελέχωση των ιατρείων της γειτονιάς με επαρκές αριθμό ιατρικού προσωπικού όλων των βασικών ειδικοτήτων, όπως επίσης και αυτό τη χρηματοδότησης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, καθώς μετά την πρώτη τετραετία όπου θα αναζητηθούν πόροι από ευρωπαϊκά κονδύλια, στη συνέχεια θα βρεθούν στον αέρα τόσο οι μονάδες υγείας, όσο βεβαίως και οι πολίτες, οι οποίοι ελπίζουν ότι με αυτόν τον σχεδιασμό θα καλυφθούν τα σημερινά κενά στον ευαίσθητο τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Γ.Λ.

Είναι ήρωες

Σε αχαρτογράφητα νερά κινούνται οι επαγγελματίες, δεδομένου ότι το πολιτικό και οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα είναι προς στιγμήν άγνωστο, όπως επισημαίνει ο επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου, Αθανάσιος Ζλατούδης. Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει με καυστική διάθεση, ότι ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται σήμερα στην Ελλάδα είναι ήρωας και Μαγκάιβερ. Είναι προφανές ότι στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, οι επαγγελματίες ιχνηλατούν το θολό τοπίο βήμα προς βήμα, με την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί πιο φιλικό περιβάλλον για τους ίδιους στο μέλλον.

Γ. Υ.

Απογοήτευση

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τον δήμαρχο Σκοπέλου, Χρήστο Βασιλούδη, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να «κλειδώσουν» οι δημοπρασίες των έργων που είναι αναγκαία για το νησί. Πλην όμως, η απελπιστικά υποστελεχωμένη εικόνα του δήμου, δεν αφήνει περιθώρια για την υλοποίηση της διαδικασίας. Τα συναισθήματα της οργής και της απογοήτευσης είναι πλέον κοινά για τους νησιώτες, φορείς και κατοίκους, οι οποίοι απευθύνουν έκκληση σε όλους τους τόνους, να τείνει, επιτέλους, ευήκοον ους η πολιτεία, στα αγωνιώδη αιτήματά τους.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου