ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οσονούπω

οσονούπω-491419

ΟΣΟΝΟΥΠΩ

Θέμα ημερών η επίσημη ανακοίνωση του Νίκου Ντίτορα, στη θέση του Συντονιστή -όπως είναι ο νέος τίτλος- της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Η απόφαση με τον ορισμό των νέων Συντονιστών είναι στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη προς υπογραφή. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ανοίγει ο δρόμος και για την τοποθέτηση του πρώην αντινομάρχη στο νέο του πόστο. Όπως πληροφορείται η στήλη, στις κρίσεις που έγιναν για την επιλογή, ο κ. Ν. Ντίτορας άφησε μακράν πίσω του όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους, για αυτό και κρίθηκε ως ο καταλληλότερος.

Β.Κ.

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ

Στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, θα εκφραστούν οι σοβαρές επιφυλάξεις και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας ως προς τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας, πιο γνωστών ως «ιατρείων της γειτονιάς». Το αρμόδιο υπουργείο θέλει να θέσει σε εφαρμογή τον επίμαχο σχεδιασμό από το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο οι εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου στέκονται με μεγάλο σκεπτικισμό απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς θεωρούν ότι επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με αποσπασματικό τρόπο και προχειρότητα το μείζον θέμα της υποβάθμισης και απαξίωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Γ.Λ.

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Σε σύγκληση καλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας την Τρίτη 25 Απριλίου. Ωστόσο, το συμβούλιο δεν θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα της ΑΓΕΤ, όπως ανέμενε η πόλη μετά το θέμα που προέκυψε με το RDF. Η ημερήσια διάταξή του περιλαμβάνει άλλα θέματα – 24 στο σύνολο. Η συζήτηση για την ΑΓΕΤ θα γίνει με αφορμή επερώτηση της περιφερειακής παράταξης Θεσσαλών Συμπολιτεία για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της εταιρείας της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Εξάλλου, οι τόνοι της συζήτησης για το θέμα του RDF έχουν πέσει. Οι έλεγχοι τόσο της Περιφερειακής Ενότητας, όσο και του ΚΕΠΕ έδειξαν ότι κάηκε ελάχιστο εναλλακτικό υλικό.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου